Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Παππά στον Καραμανλή – Του θύμισε το «Μακεδονία – Σκόπια» που θα έμενε σκέτο «Μακεδονία»

Επίθεση Παππά στον Καραμανλή – Του θύμισε το «Μακεδονία – Σκόπια» που θα έμενε σκέτο «Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Εθνικές Εκλογές 2019, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Σκόπια,

Άστραψε και βρόντηξε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μετά τις αιχμές Καραμανλή για το υποτιθέμενο κεκτημένο του Βουκουρεστίου και το Μακεδονικό.

Να σημειωθεί ότι το μοναδικό «κεκτημένο» του Κώστα Καραμανλή ήταν που μας «φόρτωσε» ως εθνική θέση τη «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο Μακεδονία», την οποία ανάρτησε και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών δεσμεύοντας τη χώρα.

Αυτό είναι το «κεκτημένο» του Κώστα Καραμανλή. Ότι μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη υλοποίησαν τη γραμμή του Κώστα Μητσοτάκη να συμπεριλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Και θα το υπέγραφαν από το 2008 αλλά είπε «όχι» ο Γκρουέφσκι που ήθελε σκέτο «Μακεδονία».

Διαβάστε τι έλεγε ο Καραμανλής σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα

Η κυβέρνηση Καραμανλή ούτε καν είχε διανοηθεί να αποκαταστήσει την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, ενώ θέματα όπως ταυτότητα και γλώσσα δεν την ενδιέφεραν. Τη γλώσσα εξάλλου είχε αναγνωρίσει ως «μακεδονική» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το 1977.

«Να είναι προσεκτικοί όταν μιλούν γιατί κάνουν λάθος αν εκτιμούν ότι θα κινούμαστε πάντα με καλοσύνη στο Μακεδονικό» είπε ο Νίκος Παππάς, χωρίς να διαψεύδει ότι υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα επί του θέματος.

«Κάποιοι είχαν ζητήσει να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία – Σκόπια» είπε.

Εάν η γειτονική χώρα ονομαζόταν Μακεδονία – Σκόπια, όπως το είχαν δεχθεί ως βάση διαπραγμάτευσης οι της Νέας Δημοκρατίας, σήμαινε ότι θα έμενε στο τέλος σκέτο Μακεδονία.

Διαβάστε σχετικά εδώ τι ομολογούσε το 2007 ο Κουμουτσάκος

«Ο Καραμανλής έκανε μια 10ετία να ανοίξει το στόμα του» πρόσθεσε, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν έκανε αυτοκριτική για την πολιτική του που εκτόξευσε το έλλειμμα, αν και όπως είπε πολιτικά εκπροσωπεί τη μετριοπαθή δεξιά.

«Ξέρει ο Καραμανλής και τα στελέχη της ΝΔ ότι αυτά που εμείς πετύχαμε στο Μακεδονικό ήταν περισσότερα από αυτά που οι ίδιοι φαντάζονταν» συνέχισε και καταλόγισε στη ΝΔ στροφή και κωλοτούμπα.

«Να ζητήσει συγγνώμη η ΝΔ από το λαό που διαδήλωνε για το Μακεδονικό διότι τώρα λέει ότι ζητάει την ψήφο του κόσμου για να διασφαλίσει τη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε και κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να μην ξαναπαίξουν επικίνδυνα παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική της χώρας, ειδικά -όπως είπε- τα στελέχη που είχαν κρίσιμα πόστα.

Σε σχέση με την κριτική του ΚΙΝΑΛ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, απάντησε ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν χρειαστεί, ευτυχώς δεν θα γίνει και δεν θα εκτεθούνε».

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε ότι η Τουρκία είναι σε εκνευρισμό και απομόνωση ενώ η Ελλάδα έχει τις κατάλληλες συμμαχίες, διπλωματικό εκτόπισμα και αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις.

Για τα των εκλογών, υποστήριξε ότι οποιαδήποτε πρωτιά του κ. Μητσοτάκη είναι ζήτημα αποσταθεροποίησης της χώρας και έκανε λόγο για τον κίνδυνο επανόδου μιας ακραίας και εκδικητικής δεξιάς.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης.

«Μιλάμε για μπίζνα 3 δισ. Είναι το deal του αιωνα. Έχουν ανοίξει μασέλες και στόματα και περιμένουν να ανοίξει αυτή η αγορά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σχετικά άρθρα