Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λοβέρδος υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα και κατηγορεί την κυβέρνηση

Ο Λοβέρδος υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα και κατηγορεί την κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κίνημα Αλλαγής, Κύπρος, ΠΑΣΟΚ, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Υπουργείο Εξωτερικών,

Για προσπάθεια εξυπηρέτησης του μικροκομματικού συμφέροντος σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, με το θέμα της Τουρκίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Η ανευθυνότητα έχει κι αυτή ένα όριο» τόνισε και διερωτήθηκε:

«Η κυβέρνηση γνώριζε και μας είχε ενημερώσει από το 2018 ότι επίκειτο τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

»Τον Απρίλιο του 2019 μας ενημέρωσε, μετά από ερώτησή μας, πως ισχύει η απειλή και πως πράττει τα δέοντα για να την αντιμετωπίσει.

»Σήμερα ο υπουργός, μετά τη γεώτρηση, μας είπε πως η κυβέρνηση μελετά μέτρα αντιμετώπισης. Δηλαδή επί επτά μήνες τί έκανε;».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αγνοεί -ή το θυσιάζει στο βωμό του ΚΙΝΑΛίτικου μικροκομματισμού- ότι: α) Η Τουρκία ψεύδεται ότι κάνει γεώτρηση επειδή δεν έχει τις δυνατότητες και β) η Τουρκία δεν έχει αποπειραθεί οτιδήποτε -ακόμα- στην ελληνική ΑΟΖ.

Η Τουρκία βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ, ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στο οποίο η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη αλλά δεν μπορεί να παρέμβει δίχως έκκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διότι εάν η Ελλάδα αυτοβούλως κάνει χρήση των παρεμβατικών της δικαιωμάτων στην Κύπρο, τότε νομιμοποιεί την Τουρκία. Αλλά που να καταλάβει από αυτά ο έξαλλος Λοβέρδος.

Ο εκσυγχρονιστής Λοβέρδος (για να μη ξεχνιόμαστε), του οποίου ο ηγέτης, Κώστας Σημίτης, έδινε… αγώνα με τον αέρα στα Ίμια να μην του πάρει τη σημαία.

Αφού λοιπόν παρέλειψε ή αγνοεί τα παραπάνω, έθεσε και τα εξής ερωτήματα:

«Και αφού ούτε τα ενδεχόμενα μέτρα δεν μελέτησε ακόμη και έτσι δεν μπορεί να μας τα πει, πέραν των ήδη γνωστών, για ποιό λόγο συγκαλείται σήμερα το ΕΣΕΠ;

»Και γιατί δεν μας εξηγούν τί συνέβη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη, με ευκαιρία τη θεατρική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ προ ολίγων ημερών;», είπε ο Γιάννης Λοβέρδος σε παραλήρημα.

«Και ακόμη για ποιό λόγο παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που συζητά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την τουρκική πλευρά, επικαλούμενος παρεκκλίσεις από τη σχετική συζήτηση από την Τουρκία και τη θέση πάνω στο τραπέζι θεμάτων που όχι μόνο δεν συμβιβάζονται με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά αποτελούν περαιτέρω τουρκικές διεκδικήσεις», σημείωσε και υπογράμμισε ότι «Επιτέλους, φτάνει πια η προσπάθεια εξυπηρέτησης του μικροκομματικού συμφέροντος σε βάρος των συμφερόντων της χώρας».

Αυτά είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, είτε από άγνοια, είτε για να εξυπηρετήσει τα δικά του μικροκομματικά συμφέροντα.

Εν τω μεταξύ, μια απορία: Τα όσα λέγονται εντός του ΕΣΕΠ είναι απόρρητα ή μπορεί ο κάθε Λοβέρδος να τα διακινεί δημόσια;

Σχετικά άρθρα