Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: Είναι αλήθεια – Ο Μακρόν θα στείλει φρεγάτες αν χρειαστεί

Αλ. Τσίπρας: Είναι αλήθεια – Ο Μακρόν θα στείλει φρεγάτες αν χρειαστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στους κινδύνους των ημερών από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν πράγματι του πρόσφερε υποστήριξη ο πρόεδρος της Γαλλίας προσφέροντας πέντε φρεγάτες:

«Δεν μου είπε αριθμό. Αλλά είναι αλήθεια ότι είπε είναι διαθέσιμος να στηρίξει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο την Ελλάδα και την Κύπρο, αν χρειαστεί.

»Αυτή δεν είναι μια συζήτηση που έγινε στο πόδι στο Συμβούλιο Κορυφής, είναι μια διαρκής συζήτηση που έχουμε».

«Ορθώς», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «ο κ. Αποστολάκης είπε ότι εάν υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, το οποίο εμείς δουλεύουμε για να αποφευχθεί -και δεν αισθάνομαι αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα μπροστά μας, θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής και καθησυχαστικός απέναντι στον ελληνικό λαό και θα εξηγήσω αν θέλετε και το γιατί- αλλά είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δουλεύουν και έτσι θα έπρεπε να κάνουν, έχοντας μπροστά τους το δυσμενέστερο δυνατό σενάριο, δηλαδή ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κληθούμε -εννοώ οι Ένοπλες Δυνάμεις μας- να αποτρέψουμε την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Σχετικά άρθρα