Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όποιος ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, ψηφίζει Μητσοτάκη – Η Φώφη δήλωσε υποταγή στον Κυριάκο

Όποιος ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, ψηφίζει Μητσοτάκη – Η Φώφη δήλωσε υποταγή στον Κυριάκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη Γεννηματά,

Τελικά το συμπέρασμα είναι ότι όποιος ψηφίσει ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, ψηφίζει τη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Δευτέρας, η οποία εν πολλοίς δήλωσε υποταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, για την πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ, δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες», με απλά λόγια θα στηρίξει μια κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής.

«Επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε για τα μάτια του κόσμου τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, δήθεν για να λειτουργήσει «ως αντίβαρο στη συντήρηση της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε τη μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επεσήμανε ότι με ισχυρό ΚΙΝΑΛ η αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής θα είναι πιο εύκολη.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα και κυρίως την τουρκική προκλητικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα με άλλες παραχωρήσεις», με βάση και την εμπειρία του «χειρισμού του Σκοπιανού από τον Αλέξη Τσίπρα».

Τέλος υποστήριξε ότι «προσχηματικοί» είναι λόγοι του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη ματαίωση του debate των πολιτικών αρχηγών, και ότι «ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος.

»Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δε θα γίνει».

Σχετικά άρθρα