Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Σε συνεννόηση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το ντιμπέιτ – Έψαχναν αφορμή να μη γίνει

Τσίπρας: Σε συνεννόηση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το ντιμπέιτ – Έψαχναν αφορμή να μη γίνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2019, Έφη Αχτσιόγλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Ντιμπέιτ (Τηλεμαχία),

Συμπαιγνία για να μην γίνει ποτέ το ντιμπέιτ των πέντε πολιτικών αρχηγών καταγγέλλει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με παρέμβασή του στο Facebook.

Ο κ. Τσίπρας εξαπολύει πυρά κατά της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και του ΚΚΕ στον απόηχο της ακύρωσης του ντιμπέιτ αλλά και της σφοδρής αντιπαράθεσης που ξέσπασε.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αφού κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο», στη συνέχεια κατηγορεί Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ ότι δεν θέλουν την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε.

»Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης.

»Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

»Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλα τα κόμματα να φανούν συνεπή στην αρχική δέσμευσή τους για debate την 1η Ιουλίου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει τη διαθεσιμότητα του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση».

Αυτό τονίζει, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να φανούν συνεπείς στην αρχική δέσμευσή τους να γίνει το debate την 1η Ιουλίου.

«Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.

»Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μη βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate», προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου.

«Κατόπιν τούτου, ο πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση.

»Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε εξαπολύσει πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως το ντιμπέιτ είχε αναβληθεί με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος.

«Όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή», είχε τονίσει σε δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ και είχε συνεχίσει:

«Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ.

»Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται.

»Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις».

Σχετικά άρθρα