Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραδοχή Μητσοτάκη: Φοροελαφρύνσεις από το 2021 και βλέπουμε… – Επίθεση Αχτσιόγλου (βίντεο)

Παραδοχή Μητσοτάκη: Φοροελαφρύνσεις από το 2021 και βλέπουμε… – Επίθεση Αχτσιόγλου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εθνικές Εκλογές 2019, Έφη Αχτσιόγλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Φορολογία, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή την παραδοχή του κ. Μητσοτάκη πως οι φοροελαφρύνσεις για όλους τις οποίες υπόσχεται, θα γίνουν από το 2021 και βλέπουμε…

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται οι δήθεν δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης της φορολογίας για όλους», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε χθεσινή του συνέντευξη στο Κρήτη TV, δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία μείωση φόρου το 2019, μίλησε μόνο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2020 (μείωση την οποία έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση) και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας τις υπόλοιπες υποτιθέμενες μειώσεις της φορολογίας, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, διαπραγματευτεί με τους εταίρους και υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα συμφωνήσουν. Ακαθόριστες δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, λοιπόν, αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

Όπως είπε, «στον αντίποδα αυτού, η κυβέρνηση μείωσε ήδη για το 2019 τον ΦΠΑ στην ενέργεια, τα τρόφιμα και την εστίαση, ενώ το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει περαιτέρω τον ΦΠΑ, κατεβάζοντας τον μεσαίο συντελεστή από το 13% στο 11%, παράλληλα με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ».

«Οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας και της επιτροπείας. Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Σκωπτικά σχολίασε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας με ανάρτησή του με το σχετικό βίντεο:

«Η πολιτική φοροελαφρύνσεων της ΝΔ σε 6 λέξεις: Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Σημειώνεται ότι χθες σε συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση «που θα βρείτε 5,5 δισ. έτσι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μείωση φόρων και όλα τα άλλα, άρα κάπου αλλού κενό, από κάπου θα τα κόψετε» απάντησε:

«Μα δεν μετράει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δεν μετράει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς νομίζω ότι είναι κάτι που το ξέρουμε.

»Εμείς έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο φορολογικών μειώσεων σε βάθος τετραετίας.

»Εγώ δεν είπα ότι το 2020 θα μειώσω το Φ.Π.Α. Θα μειώσω το Φ.Π.Α. μόνο στην εστίαση συνολικά.

»Αλλά για να καταλήξουμε, πλην του υποκατώτατου συντελεστή ο οποιος διατηρείται, σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 22 και 11%, αυτό θα το κάνουμε στο δεύτερο μισό της θητείας μας.

»Άρα τα μέτρα άμεσης εφαρμογής που αφορούν την φορολογία είναι απολύτως κοστολογημένα.

»Έχουμε δημοσιονομικές αντοχές για να τα υλοποιήσουμε το 2020, το τονίζω αυτό, όχι το 2019. Το 2020.

»Και βέβαια, σας θυμίζω ότι θα πω στην Ευρώπη, αφού έχει κερδίσει την αξιοπιστία εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις, και θα εξηγήσω στους Ευρωπαίους γιατί είναι σημαντικό να μειώσουμε τους στόχους των πλεονασμάτων.

»Και σας διαβεβαιώνω ότι θα βρω συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια. Έχω ήδη βρει συμμάχους».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα