Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μωραΐτης για ΕΝΦΙΑ: «Αδιανόητο να πληρώσουν οι πολίτες την πολιτική ανικανότητα και εμμονή ορισμένων»

Μωραΐτης για ΕΝΦΙΑ: «Αδιανόητο να πληρώσουν οι πολίτες την πολιτική ανικανότητα και εμμονή ορισμένων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΝΦΙΑ, Θάνος Μωραΐτης,

Σφοδρότατη επίθεση στην Κυβέρνηση και το Οικονομικό Επιτελείο για τα λάθη και τις αδικίες με τον ΕΝΦΙΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο κ. Μωραΐτης κάνει λόγο για τεράστιες ευθύνες, ερασιτεχνισμούς, πολιτική ανικανότητα και εμμονές ορισμένων, ενώ ζητά από την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τους ερασιτεχνισμούς και για τις εμμονές που οδήγησαν στη σημερινή παρωδία με τον ΕΝΦΙΑ και η οποία για μια ακόμη φορά δοκιμάζει την αντοχή και προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Το υπουργείο επέδειξε πρωτοφανή ανετοιμότητα ενώ – όπως έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει – το μοντέλο της φορολόγησης κάθε ακινήτου ξεχωριστά απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε απίθανες στρεβλώσεις και αδικίες σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όπως θα διατυπωθούν τις επόμενες ημέρες.

Όμως αυτό που προέχει είναι να υπάρξει η μετάθεση των προθεσμιών καταβολή του φόρου.

Είναι αδιανόητο να πληρώσουν οι πολίτες την πολιτική ανικανότητα και εμμονή ορισμένων.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ανασχεδιασμός του φόρου ακινήτων που θα στηριχτεί στην φορολόγηση βάσει της συνολικής ακίνητης περιούσιας, με αφορολόγητα για όποιες κατηγορίες φορολογουμένων απαιτείται».

Σχετικά άρθρα