Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Ο Μητσοτάκης θα καταργήσει 120 δόσεις, επικουρικές και πενθήμερη εργασία

Παππάς: Ο Μητσοτάκης θα καταργήσει 120 δόσεις, επικουρικές και πενθήμερη εργασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Επικουρικές Συντάξεις, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,

«Είναι καθαρό ότι ο κ. Μητσοτάκης, κάθε άλλο παρά είναι έτοιμος να μειώσει φόρους. Τίποτα τέτοιο δεν θα γίνει», είπε ο υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών και υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης «Flash 99,4», και πρόσθεσε ότι στις εκλογές «πηγαίνουμε με το όπλο των όσων καταφέραμε σ΄αυτή την 4ετία, με το όπλο του προγράμματός μας του ’19 έως το ’23 και καλούμε τον κόσμο να μην ξεχάσει το τι έγινε στην Ελλάδα το ’10 με ’14».

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, είπε ο κ. Παππάς, δεν έχουν κάνει καθόλου αυτοκριτική για την περίοδο που διαλύθηκε η μεσαία τάξη, καταχρεώθηκε η χώρα, ανέβηκε η ανεργία στο 28%, έμειναν άδεια τα ταμεία, τα επιτόκια δανεισμού ήταν στο 8%, υπογραμμίζοντας ότι «ζητούν την ψήφο του λαού για να κάνουν ακριβώς τα ίδια».

Όπως είπε, τα στελέχη της ΝΔ κάνουν δηλώσεις με τις οποίες επιδιώκουν «να ζωγραφίσουν ένα καμβά γκρίζο για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία», προκειμένου να δικαιολογήσουν τα μέτρα που θα λάβουν, διότι «χωρίς την απαισιοδοξία την οικονομική και την πολιτική, το πρόγραμμα της ΝΔ δεν στέκεται».

«Είναι καθαρό ότι ο κ. Μητσοτάκης, κάθε άλλο παρά είναι έτοιμος να μειώσει φόρους.

»Τίποτα τέτοιο δεν θα γίνει», είπε ο κ. Παππάς και παρέπεμψε σε συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου «ομολόγησε», όπως σημείωσε ο υπουργός, ότι δεν υπάρχουν θετικά μέτρα για το 2019 γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχουν θετικά μέτρα για το 2019, γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

»Σημαίνει ότι δεν διεκδικεί ψήφο του ελληνικού λαού για να αλλάξει τη δημοσιονομική πολιτική, όπως εμείς την εφαρμόζουμε για το 2019», είπε ο κ. Παππάς, ενώ για το 2020 ο κ. Μητσοτάκης έθεσε «την προϋπόθεση ότι θα πείσουμε τους εταίρους ότι θα μας χαμηλώσουν τα πλεονάσματα».

«Άρα η αλληλουχία των γεγονότων -αν ο μη γένοιτο- είναι σκούπα στις 120 δόσεις και την πρώτη κατοικία, 1 προς 5 στο Δημόσιο, 7ήμερη εργασία, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κόψιμο των επικουρικών», είπε ο κ. Παππάς και υπογράμμισε τις «υφεσιακές επιπτώσεις» αυτών των μέτρων, που θα οδηγήσουν σε νέα «κύματα περικοπών».

Σε ό, τι αφορά τις προσδοκίες για τις επικείμενες εκλογές, είπε ότι το «παιχνίδι» είναι διαφορετικό.

«Είναι σαν να παίξαμε για το κύπελλο. Τώρα παίζουμε για το πρωτάθλημα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «στις 7 του Ιούλη το πρωί οι κάλπες θα είναι άδειες» και ο κόσμος θα επιλέξει αν προτιμά το μοντέλο της συνοχής ή «ο καθένας μόνος του και ο σώζων εαυτόν σωθήτο».

Εξηγώντας, το αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα προβλήματα που συσσώρευσε η απώλεια του 25% του ΑΕΠ παραμένουν και ο κόσμος τα βιώνει.

Έφερε, δε, ως παράδειγμα, τη «γενναία» αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 650 ευρώ, με την οποία, ωστόσο, και πάλι «ο μήνας δεν βγαίνει».

«Γι΄ αυτό και στο καινούργιο μας πρόγραμμα έχουμε πολύ σοβαρό και στοχευμένο τρόπο και οριοθετημένο ποσοτικά για την αύξηση του κατώτατου μισθού», είπε, τονίζοντας ότι «υπάρχει απόλυτη συνείδηση για το τι συνέβη στην Ελλάδα, για το ότι η μεσαία τάξη κυριολεκτικά τσακίστηκε και υπάρχουν στοχευμένες πολιτικές για να άρουμε αυτές τις συνέπειες».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, είπε ότι το 2017 και το 2018 είχαμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, πάνω από 3 δισ. για κάθε μία χρονιά ενώ ο μέσος όρος κατά τη διακυβέρνηση των «πολιτικών μας αντιπάλων, ήταν περίπου στα μισά».

Η Τουρκία αν επιμείνει στην αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου, έχει μόνο να χάσει

Αναφορικά με τις σχέσεις με την Τουρκία, ο Ν. Παππάς είπε ότι «έχουμε τα αποτελέσματα μία πάρα πολύ σοβαρής, μεθοδικής και υπομονετικής εξωτερικής πολιτικής», ώστε η Ελλάδα να έχει ισχυρότατες συμμαχίες και η Τουρκία να είναι απομονωμένη.

Τόνισε ότι, για πρώτη φορά, στην απόφαση της Συνόδου γίνεται λόγος για στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας και σημείωσε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι εάν επιμείνει στον δρόμο της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας, έχει μόνο να χάσει».

«Η Ελλάδα έχει και την αποτρεπτική δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων και ένα τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό εκτόπισμα που αποτυπώνεται και στις αποφάσεις της ΕΕ και στην απόφαση της Συνόδου των χωρών του Νότου», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι με το κλείσιμο του μετώπου με τους βόρειους γείτονες «επικεντρώνουμε κάθε ικμάδα και προσπάθεια της εξωτερικής μας πολιτικής για να επιλυθεί το βασικό πρόβλημα που είναι οι σχέσεις με τον γείτονά μας εξ ανατολών».

Τεράστια υποκρισία και κοροϊδία προς τον λαό η στάση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στις συνέπειες του Μακεδονικού στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Παππάς είπε ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας, παρέμειναν σταθερά σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014. «Κάποιοι μπορεί να είχαν πρόσκαιρα οφέλη, αλλά εδώ ο λαός μας καλείται να τιμωρήσει του υποκριτές σε σχέση με αυτό το ζήτημα».

Όπως είπε, τα στελέχη της ΝΔ λένε ότι δεν ζητούν ψήφο για να αλλάξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για να ελέγχουν την τήρησή της και έκανε λόγο για τεράστια υποκρισία και κοροϊδία προς τον λαό, διότι ενώ η ΝΔ έλεγε ότι η Συμφωνία είναι προδοτική, «τώρα ζητά την ψήφο για την τήρηση της προδοσίας».

«Παίξανε φτηνά επικοινωνία παιχνίδια και τώρα έρχονται και τον κοροϊδεύουν μες τα μούτρα», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Παππάς είπε, μεταξύ άλλων, ότι πολύς κόσμος γνωρίζει ότι «είχε συνηγορήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας την οποία υπογράψαμε» και πρόσθεσε πως «ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει το τι ακριβώς συνέβη εκείνες τις στιγμές», αλλά «σε κάθε περίπτωση, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η αριστερή και προοδευτική διακυβέρνηση».

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη τη μη εκλογή του «ανθέλληνα» Μάνφρεντ Βέμπερ στην Προεδρία της Κομισιόν, ενώ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Τίμερμανς, είπε ότι μπορεί να σηματοδοτήσει την ανάγκη προοδευτικών πολιτικών.

Σχετικά άρθρα