Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στο 7,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Επτακομματική Βουλή

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στο 7,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Επτακομματική Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Εθνικές Εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ,

Μία νέα δημοσκόπηση παρουσίασε στο κεντρικό του δελτίο το ΣΚΑΪ από την εταιρεία Pulse ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Η πρόθεση ψήφου και η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, διαμορφώνεται στις 7,5 μονάδες.

Η ΝΔ 34% παίρνει το ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.

Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, με 4,5% Χρυσή Αυγή, το ΜέΡΑ25 παίρνει 3,5% ενώ η Ελληνική Λύση 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, έχοντας ενισχύσει την θέση του κατά μία μονάδα και συνεπώς μειώνοντας ελαφρά την διαφορά που τον χωρίζει από την ΝΔ σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στην τρίτη θέση σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, που παραμένει στο 7%, ενώ τέταρτο κατατάσσεται το επίσης στάσιμο Κομμουνιστικό Κόμμα με 5,5%. Η Χρυσή Αυγή διολισθαίνει κατά μισή μονάδα στο 4,5%.

Τον κύκλο των διαφαινόμενων κοινοβουλευτικών δυνάμεων ολοκληρώνουν η ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη – που μετράται σταθερά στο 3,5% – και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που βρίσκεται στο 3%, όριο εισόδου στην Βουλή.

Στην παράσταση νίκης με 71% προηγείται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το 18%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 36% και ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 28%. Κανένας από τους δύο απάντησε το 32%.

Αυτοδύναμη ΝΔ θέλει το 33% ενώ αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 12%. Συνεργασία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά το 19% ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για τη ΝΔ οι πολίτες έδωσαν 15%.

Σχετικά άρθρα