Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ καλύπτει τον Τρομπούκη που «πλάκωσε» ελεγκτή του ΣΕΠΕ

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ καλύπτει τον Τρομπούκη που «πλάκωσε» ελεγκτή του ΣΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Επιθεώρηση Εργασίας, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Νέα Δημοκρατία, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας, Χίος,

«Αποτελεί πρόκληση ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμποδίζει έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), υβρίζει και επιτίθεται, σε επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.

»Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, εργοδότη και στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυλίας από τους ελέγχους και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, «ο ειδικός γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. Πάνος Κορφιάτης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Τρομπούκη για την επίθεση κατά επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε. στη Χίο, στις 14 Ιουνίου 2019.

»Όσα ο κ. Τρομπούκης ισχυρίζεται σε δήλωσή του, δεν αναιρούν το γεγονός ότι απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε. με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο.

»Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται, εκδόθηκε, μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου».

«Η κάλυψη και η στήριξη της ΝΔ στον κ. Τρομπούκη επιβεβαιώνει ότι η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα και η αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ» υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά άρθρα