Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

70 ελικόπτερα Kiowa Warrior και 10 Chinook παρέλαβε επίσημα ο Ελληνικός Στρατός

70 ελικόπτερα Kiowa Warrior και 10 Chinook παρέλαβε επίσημα ο Ελληνικός Στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικός Στρατός, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Εβδομήντα στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου OH-58D Kiowa Warrior και 10 ελικόπτερα CH-47 «Chinook» παρέλαβε και επίσημα την Τρίτη η αεροπορία στρατού σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «η παραλαβή των εν λόγω ελικοπτέρων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας και ΗΠΑ για την παραχώρηση αμυντικού υλικού, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού αλλά και τις αμυντικές δυνατότητες σε διακλαδικό επίπεδο».

«Η επιχειρησιακή αξιοποίησή τους θα συμβάλλει στους τομείς της επιτήρησης και αναγνώρισης καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της μεταφορικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Οι δυνατότητες των ελικοπτέρων, πέραν της αμιγούς επιχειρησιακής τους αξίας, θα ενισχύσουν και το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο έργο της αεροπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και της εναέριας επιτήρησης κατά την αντιπυρική περίοδο» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΕΘΑ.

Στην τελετή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Επίσης παρέστησαν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η τελετή παραλαβής 10 ελικοπτέρων τύπου CH-47 «Chinook» και 70 αναγνωριστικών ελικοπτέρων τύπου OH-58D «Kiowa Warrior», έλαβε χώρα την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Σχετικά άρθρα