Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης διαμαρτύρεται επειδή ο Τσίπρας έκανε ΚΥΣΕΑ την Κυριακή – Γιατί; «Χάλασε» τον γάμο Κικίλια-Μπαλατσινού;

Ο Μητσοτάκης διαμαρτύρεται επειδή ο Τσίπρας έκανε ΚΥΣΕΑ την Κυριακή – Γιατί; «Χάλασε» τον γάμο Κικίλια-Μπαλατσινού;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), Κύπρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Κριτική στην Άγκυρα για τις προκλήσεις και την περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητστοάκης.

Τόνισε δε πως εάν κλιμακωθεί η στάση της, θα πρέπει Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Ωστόσο, αυτή την ευαίσθητη εθνικά ώρα, ο γιος του Μητσοτάκη και Μητσοτάκης ο ίδιος, εξαπέλυσε πυρά και κατά του Αλέξη Τσίπρα για «ανεύθυνη δραματοποίηση» της κατάστασης.

Για τον αρχηγό της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης εκσυγχρονιστικής Νέας Δημοκρατίας, η πιθανότητα να έχει η Τουρκία αρχίσει γεωτρήσεις προφανώς δεν είναι κάτι σημαντικό.

Ούτε οι προειδοποιήσεις της αδελφής του, πριν μια εβδομάδα, που πριν ακόμα δημοσιευτεί το άρθρο του Σημίτη παρακαλούσε τον Θεό να μας φυλάξει από τους Τούρκους [δείτε εδώ].

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο.

»Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

»Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας» ανέφερε ο Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης πως είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα, αλλά πρόσθεσε:

«Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

»Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε», είπε ο Μητσοτάκης.

Προφανώς η πατρίδα έπρεπε να περιμένει να παντρευτεί πρώτα ο Κικίλιας (εχθές Κυριακή) την Μπαλατσινού και να δει -εχθές Κυριακή- την παράσταση στο θέατρο με την κόρη του ο Μητσοτάκης και μετά να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

Αφήστε που, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, Σαββατοκύριακα και τριήμερες αργίες η χώρα είναι «αραχτή» και σε περίπτωση που μας την «πέσουν» οι Τούρκοι εμείς δεν χαλάμε τις διακοπές μας.

Ελληνικέ λαέ πρόσεξε καλά. Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Κικίλιας στη θέση του Αποστολάκη έρχονται, έτσι κι εάν εσύ τους επιλέξεις.

«Σαββατοκύριακα και τριήμερα δεν κάνουμε ΚΥΣΕΑ!» Τι είπε το άτομο! Απίθανο.

Σχετικά άρθρα