Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευάγγ. Αντώναρος: «Η Τουρκία επιχειρεί να επιβληθεί ως ρυθμιστική δύναμη στην Αν. Μεσόγειο»

Ευάγγ. Αντώναρος: «Η Τουρκία επιχειρεί να επιβληθεί ως ρυθμιστική δύναμη στην Αν. Μεσόγειο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευάγγελος Αντώναρος, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ως χώρα με υπευθυνότητα, στιβαρότητα και αποφασιστικότητα τις προκλητικές δηλώσεις και την συμπεριφορά του Ερντογάν που πιέζεται ασφυκτικά από όλες τις πλευρές», γράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτησή του στο Facebook και συνεχίζει:

«Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως οι εμπρηστικές επιθέσεις του και οι γνωστοί για τον άσφαιρο χαρακτήρα τους παλληκαρισμοί της Τουρκίας εμπεριέχουν μεγάλους κινδύνους -ειδικά όταν είναι άμεση και υπαρκτή η απειλή κατά αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

»Η Άγκυρα επιχειρεί με τον γνωστό “τσαμπουκά” της να επιβάλει στην πράξη την άποψη ότι είναι η σημαντικότερη ρυθμιστική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να της αναγνωρίσει τέτοιο ρόλο. Ούτε στη Μεσόγειο, ούτε αλλού.

»Το πυκνό πλέγμα κυριαρχικών δικαιωμάτων, οικονομικών συμφερόντων μεγάλου εύρους και θεμάτων ασφαλείας στο πεδίο της ενεργείας απαιτεί λεπτούς χειρισμούς με ψυχραιμία και σε συνεννόηση με εταίρους και συμμάχους.

»Η Ελλάδα είναι χώρα κύρους με ισχυρές συμμαχίες -που βέβαια επηρεάζονται πάντα από διάφορους όχι σταθερούς παράγοντες- χάρη στις οποίες οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απειλές των Τούρκων είναι κούφιες.

»Είναι συνεπώς απόλυτα αναγκαίο να διατηρηθεί πνεύμα εθνικής ομοθυμίας και να αποφευχθούν πάση θυσία αντιπαραθέσεις σε αυτόν τον τομέα», καταλήγει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Σχετικά άρθρα