Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτη σύσκεψη ΚΥΣΕΑ: Οι Έλληνες να μην ανησυχούν – Είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ

Έκτακτη σύσκεψη ΚΥΣΕΑ: Οι Έλληνες να μην ανησυχούν – Είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), Κύπρος, Μέγαρο Μαξίμου, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Η έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή συγκλήθηκε για την πλήρη ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα και συντονισμό δράσης, μετά τη Μάλτα και ενόψει Συνόδου Κορυφής 20-21 Ιουνίου αλλά και Συνόδου υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα.

Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, ούτε να παρασύρονται από τις θεωρίες συνωμοσίας ρωσόφιλων ακροδεξιών ιστοσελίδων.

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει τη στρατηγική της από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τελούν σε εξαιρετικό επίπεδο.

Αξιόμαχες και ικανές -όπως πάντα- με ακμαίο ηθικό, ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα χώρας.

Μην ξεχνάμε ότι στην παρούσα φάση η πατρίδα μας έχει ισχυρές συμμαχίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (Ισραήλ, Αίγυπτος), η σχέση της Αθήνας με την Ουάσιγκτον είναι στενότερη από ποτέ, η Ελλάδα είναι η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων.

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται ομόφωνα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τριμερείς συμμαχίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ιδίως με Ισραήλ και Αίγυπτο έχουν αναβαθμίσει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στη περιοχή.

Οι τετραμερείς στα Βαλκάνια αλλά και η Συμφωνία των Πρεσπών έχουν επίσης αναβαθμίσει όσο πότε άλλοτε κύρος της χώρας στην ΕΕ και σε διεθνές επίπεδο.

Μόλις πριν λίγες ώρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμήνυσε για μια ακόμη φορά στην Τουρκία να σταματήσει κάθε παράνομη ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης σημαντικό γεγονός η ταύτιση δηλώσεων 7 ηγετών του Νότου αλλά και τα συμπεράσματα της Σύνοδου του Νότου στη Μάλτα, που δίνουν αμέριστη υποστήριξη στη Κύπρο και προδιαγράφουν τη στάση και από σύνολο χωρών ΕΕ.

Σημειωτέον εμπνευστής της δημιουργίας της Συνόδου του Νότου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν τρία χρόνια με την πρώτη Σύνοδο στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα