Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Tσίπρας ζητά μέτρα κατά της Τουρκίας – «Οποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες»

O Tσίπρας ζητά μέτρα κατά της Τουρκίας – «Οποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Νίκος Αναστασιάδης, Πορτογαλία, Τζόσεφ Μουσκάτ, Τουρκία,

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μάλτα.

«Όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης των ηγετών των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Όπως είπε οι ηγέτες που πήραν μέρος στη συνάντηση εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Επισήμανε, ακόμα, ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας, αλλά είναι ευρωτουρκικά, όπως ευρωτουρκικά είναι και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Μακρόν σε Τουρκία: Σταματήστε τις παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο

Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην οικονομική ζώνη της Κύπρου, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από τη Μάλτα, μετά τη λήξη των εργασικών της 6ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κύπρο και την αλύγιστη πίστη του στην κυριαρχία της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δείξει κανένα δείγμα αδυναμίας προς την Τουρκία, διαμήνυσε εξάλλου ο Μακρόν.

Μουσκάτ: Πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο για την κλιμάκωση της κατάστασης με την Τουρκία

Αναφορικά με την κλιμακούμενη κατάσταση με την Τουρκία, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ στην εναρκτήρια δήλωσή του στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των MED7, που πραγματοποιείται στην Βαλέτα.

Στην αναφορά του για την Κύπρο, ο κ. Μουσκάτ ανέφερε ότι σίγουρα θα πρέπει να καταγράψουμε και να εκφράσουμε «την πλήρη αλληλεγγύη μας με τους Κύπριους φίλους μας για την κλιμακούμενη κατάσταση με την Τουρκία».

Αυτό, πρόσθεσε, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να έχει την πλήρη υποστήριξη όλων μας.

Σχετικά άρθρα