Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Debate Τσίπρα-Μητσοτάκη: «Ξεχάστε το» λέει η ΝΔ

Debate Τσίπρα-Μητσοτάκη: «Ξεχάστε το» λέει η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Εθνικές Εκλογές 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Ντιμπέιτ (Τηλεμαχία), Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου εντείνονται οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις για τo debate των πολιτικών αρχηγών.

Τα περισσότερα θέματα που αφορούν την διεξαγωγή του ή των debate είναι ανοικτά και προς διαπραγμάτευση.

Το μόνο πράγμα που ξεκαθάρισε οριστικά κι αμετάκλητα σήμερα η Πειραιώς είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει τηλεμαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Debate ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει» τόνιζαν πηγές της Πειραιώς σήμερα με αφορμή τις σχετικές συζητήσεις.

Αυτή η επίσημη διαρροή βάζει και τυπικό τέλος σε μια συζήτηση που είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε διάφορες χρονικές περιόδους να κάνουν debate σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούσαν έντονα την επικαιρότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ απέρριπταν αυτές τις προτάσεις παραπέμποντας στην προεκλογική περίοδο. Η πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν από το βήμα της Βουλής στις 8 Μαΐου όταν είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα:

«Προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε».

Όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές το debate των δύο πολιτικών αρχηγών έγινε για την ΝΔ «debate όλων των πολιτικών αρχηγών».

Αναλυτικά το απόσπασμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητοστάκη στη Βουλή στις 8 Μαΐου:

«Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάτι πάρα πολύ απλό:

»Προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε, όταν θα έχει κλείσει η Βουλή.

»Για την οικονομία, για τις Πρέσπες, για το προσφυγικό, για όλα αυτά τα οποία -με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής- ουδέποτε συζητήθηκαν, όπως οι προ ημερησίας συζητήσεις που δεν διοργανώθηκαν ποτέ. Διότι εδώ παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

»Θα συζητήσουμε λοιπόν για όλα αυτά κ. Τσίπρα όταν κλείσει η Βουλή, όταν προκηρύξετε εθνικές εκλογές, και στην τηλεόραση όπως πάντα γίνεται» είχε τονίσει στην ομιλία του στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σχετικά άρθρα