Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα κάνει ο Μητσοτάκης υπ. Οικονομικών εκείνον που ήθελε τα παιδιά μας «φορολογικό τεκμήριο»;

Θα κάνει ο Μητσοτάκης υπ. Οικονομικών εκείνον που ήθελε τα παιδιά μας «φορολογικό τεκμήριο»;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πάνος Τσακλόγλου,

Ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους που έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Οι άλλοι δύο σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα είναι ο Νίκος Καραμούζης και ο Τάκης Αράπογλου.

Ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου είναι ένα πρόσωπο που βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου όταν είχε τοποθετηθεί επικεφαλής του ΣΟΕ (Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων). Κι αυτό γιατί είχε εισηγηθεί την κατάργηση του αφορολόγητου για….. τα παιδά!

«Ο σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών που εισηγήθηκε την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά ονομάζεται Πάνος Τσακλόγλου.

»Είναι πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με ειδίκευση σε ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας και οικονομικού αποκλεισμού» έγραφε εκείνη την εποχή το site enikos.gr και συμπλήρωνε:

«Ως σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγεται ότι είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει η κυβέρνηση την πρόταση που ουσιαστικά καθιστά τα παιδιά τεκμήριο διαβίωσης στο όνομα της εύρεσης εσόδων για την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων».

«Είναι δυνατόν να κόβεις το αφορολόγητο σε μια οικογένεια έστω και με ένα παιδί;

»Δηλαδή μια οικογένεια στην οποία πλέον εργάζεται μόνον ένα μέλος δεν πρέπει να πάρει μια ανάσα έστω και μέσω του αφορολόγητου ορίου.

»Και οι πολύτεκνοι δεν πρέπει να λαμβάνουν το επίδομα που τους αναλογεί;

»Γιατί στερούμε το δικαίωμα σε κάποιον πολίτη έστω να έχει αυτή την μικρή φοροαπαλλαγη;» σημείωνε το Πρώτο θέμα για την πρόταση του Πάνου Τσακλόγλου.

Την πορεία του Πάνου Τσακλόγλου στο δημόσιο θύμιζε με ρεπορτάζ της και η εφημερίδα Δημοκρατία.

Όπως σημείωνε σε ρεπορτάζ της τον Ιανουάριο 2013 τον χαρακτήριζε «ψαλιδοχέρη» και «άνθρωπο πολλών ταυτοτήτων μέσα στον κρατικό μηχανισμό, από την εγκαθίδρυση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και έπειτα».

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αγκιστρωθεί και σιτίζεται από τα ταμεία του κράτους, όπως δείχνουν συγκεκριμένες αποφάσεις.

»Πλην της έμμισθης θέσης του ως ειδικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Τσακλόγλου στις 7 Ιουνίου 2012 παραιτείται με απόφαση του τότε υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου από τη θέση που διατηρούσε μήνες ενωρίτερα ως ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

»Τον κ. Τσακλόγλου βέβαια τον έχουμε συναντήσει πολλές φορές νωρίτερα ως ειδήμονα σε επιτροπές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως στις 3 Αυγούστου του 2010, όταν παραιτείται από μία ακόμα επιτροπή της Αννας Διαμαντοπούλου με την επωνυμία Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» υπογράμμιζε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Δημοκρατία.

Σχετικά άρθρα