Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μικρότερη από τις ευρωεκλογές η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μικρότερη από τις ευρωεκλογές η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ,

Νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, δίνει στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα 8 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 33,5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%.

Το ΚΙΝΑΛ 6,5%.

Το ΚΚΕ 5,5%.

Η Χρυσή Αυγή 5%.

Στη Βουλή μπαίνουν ακόμα:

ΜέΡΑ25 με 3,5%

Ελληνική Λύση με 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ έχει ποσοστά από 32% έως 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 23,7% έως 28,3%, το ΚΙΝΑΛ από 5,5$ έως 8,4%, το ΚΚΕ από 4,3 έως 6,7%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 10 μονάδες (36%-26%), ενώ το 32% απαντά «κανένας εκ των δύο».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στην ερώτηση για το τι είναι καλύτερο να προκύψει για την νέα κυβέρνηση, το 32% είπε πως προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 12% αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ, το 15% συνεργασία με κορμό ΝΔ, 18% με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και 9% έναν μεγάλο συνασπισμό ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα.

Δεν ξέρω, δεν απαντώ το 14%.

Στη δημοσκόπηση και στην ερώτηση για το αν η συζήτηση περί διορισμών και οι καταγγελίες για χαριστικές πράξεις θα επηρεάσουν την ψήφο το 51% δεν θα επηρεάσουν ενώ το 40% θα το επηρεάσει και ένα 9% δεν απάντησε.

Σχετικά άρθρα