Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Άδειασε» Τασία και Βούτση ο Τσίπρας για μετατάξεις: Οφείλουμε συγγνώμη στον ελληνικό λαό (βίντεο)

«Άδειασε» Τασία και Βούτση ο Τσίπρας για μετατάξεις: Οφείλουμε συγγνώμη στον ελληνικό λαό (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Εθνικές Εκλογές 2019, Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς περικοκλάδες ο Αλέξης Τσίπρας ούτε λίγο ούτε πολύ «άδειασε» τον Νίκο Βούτση και την Τασία Χριστοδουλοπούλου για το θέμα με τις μετατάξεις που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Σε σχετική ερώτηση στον Alpha τόνισε ότι «εγώ θέλω να είμαι ξεκάθαρος και δε θα μπω σε μία λογική συμψηφισμού, ότι τα έκαναν οι προηγούμενοι και έχουμε δικαιολογία να ακολουθούμε και εμείς αυτό το δρόμο».

«Προφανώς δεν πρόκειται για διορισμούς αλλά για καλύτερες θέσεις για ήδη δημόσιους υπαλλήλους» σημείωσε και συνέχισε:

«Προφανώς ήταν λάθος αυτό που έγινε. Δεν το γνώριζα, αλλά θέλω να καταθέσω την άποψή μου συνολικά».

«Εδώ υπάρχει μία κατεστημένη νοοτροπία στη Βουλή των Ελλήνων και αυτό έγινε διακομματικά.

»Μετά από πρόταση του κ. Τραγάκη έγινε δεκτή η πρόταση να μπουν στο νόμο της κινητικότητας και χωρίς μία διαδικασία αξιοκρατικής αξιολόγησης να γίνουν μετατάξεις από τα κόμματα και τους αντιπροέδρους της Βουλής και να πάρουν όλοι αναλογικά μερίδιο σε μία διαδικασία μετατάξεων.

»Πιστεύω ότι αυτό είναι μία βαριά σκιά στο πολιτικό μας σύστημα και θέλω να είμαι καθαρός».

«Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ εγώ θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να πω ότι χρωστάμε μία συγγνώμη όχι μόνο στα μέλη και το κόμμα μας αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας επί της ουσίας στην κα Χριστοδουοπούλου που είχε ζητήσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους της.

«Δεν αρκεί να λέμε ότι οι άλλοι έχουν κάνει τέρατα αλλά όταν δίνουμε την εντύπωση ότι μπαίνουμε και εμείς σε αυτό το διακομματικό αλισβερίσι προνομίων και εμείς γινόμαστε ένα μέρος ενός πολιτικού συστήματος που δίνει μία εικόνα πολύ θολή και σκοτεινή, που προσβάλλει το πολιτικό σύστημα και διαρρυγνύει την εμπιστοσύνη των πολιτών» πρόσθεσε.

«Όταν έμαθα για αυτό ζήτησα από τον Πρόεδρο της Βουλής και συμφωνήσαμε μαζί να ανακληθούν όλες οι μετατάξεις.

»Και βεβαίως υπήρξε και η ακόλουθη αντίδραση προς τιμήν της της Αντιπροέδρου της Βουλής, της κας Χριστοδουολοπούλου».

Στην ερώτηση «εάν δεν υπήρχε αυτή η αντίδραση θα είχατε πάρει εσείς κάποια πρωτοβουλία», ο Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε να απαντήσει πως η απόφαση της κας Χριστοδουλοπούλου ήταν σωστή.

Σχετικά άρθρα