Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Ο Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Μητσοτάκη

Δραγασάκης: Ο Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Στουρνάρας, Εθνικές Εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Τράπεζα της Ελλάδος,

Κριτική στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα άσκησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης .

«Οι θεσμοί οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν το ρόλο τους. Ο κ. Στουρνάρας, με τις χθεσινές δηλώσεις του, προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε και και συμπλήρωσε λέγοντας πως «ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δε τιμά τον θεσμό που υπηρετεί».

«Υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας» συνέχισε ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στο news247 και εκτίμησε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% είναι εφικτός. «Δεν είμαι σε προσωπική αντιδικία με τον Γιάννη Στουρνάρα» πρόσθεσε και άφησε να εννοηθεί ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας ανανέωσης της θητείας του.

«Ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Ζήτησε «να διαφυλάξουμε τα αποθεματικά» και τάχθηκε υπέρ του να υπάρξει και σχετική νομοθέτηση μετά τις εκλογές.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε επίσης το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα αν «όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλουμε δουλειές και όχι επιδόματα, σημαίνει ότι θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας».

Την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι «από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές, έχουμε συνειδητή προσπάθεια νέα κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρη κατάρρευση» και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε από τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ στο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από το ευρώ.

Ερωτηθείς για όσα υποστήριξε ο κ. Καμίνης περί 4ου Μνημονίου ο κ. Δραγασάκης τα χαρακτήρισε ολίσθημα και κινδυνολογία ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απλά αναφέρεται σε μείωση της φορολογίας χωρίς να εξηγεί πως θα προκύψουν τα χρήματα και ποιες δαπάνες θα περικοπούν. «Ποιος δεν θέλει λιγότερους φόρους; Αυτές οι δηλώσεις όμως δεν είναι υπεύθυνες» είπε.

«Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με μια «πολιτική λήθης».

Σαν η ιστορία να ξεκινά το 2015. Σαν να μην χρεοκόπησαν η χώρα, σαν να μην εφάρμοσαν δύο Μνημόνια, σαν να μην έφεραν ύφεση 25% και περικοπές συντάξεων και τόσα άλλα καταστροφικά για την κοινωνία και δεινά για την οικονομία» συνέχισε ο υπουργός.

Για το περιστατικό με την Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε «Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία, αξιολογήθηκε ως αρνητικό γεγονός και πλέον είναι παρελθόν».

Ερωτηθείς για τα νέα ηλικιακά πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως δεν είναι μόνο θέμα προσώπων αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνολικότερη ανασυγκρότηση και παρουσία σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.

Τέλος σχολίασε: «O κόσμος ανέχεται από τον δεξιό και το ρουσφέτι και το βόλεμα. Εμάς μας θέλει «κοσμοκαλόγερους» και καλά κάνει. Αφού θέλουμε ν’ αναλαμβάνουμε την κυβερνητική ευθύνη, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτά τα υψηλά κριτήρια που η κοινωνία μας θέτει. Δεν χωρά καμία άλλη συζήτηση».

Σχετικά άρθρα