Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θύελλα αντιδράσεων για τον «οδοστρωτήρα» Μητσοτάκη και την επταήμερη εργασία (βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων για τον «οδοστρωτήρα» Μητσοτάκη και την επταήμερη εργασία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εθνικές Εκλογές 2019, Έφη Αχτσιόγλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και στο οποίο εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, να επικροτεί επιχειρηματία στην Κω που ζητά να καθιερωθεί η επταήμερη εργασία και να καταργηθούν οι «εκβιαστικοί» έλεγχοι για εργασιακά δικαιώματα.

«Εφταήμερο εργασίας όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, εφταήμερο» ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρηματίες από την Κω, όπως ακούγεται στο βίντεο και μάλιστα όπως είπε ένας εξ αυτών: «Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών» και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων.

«Να σαρώσουμε στην κυριολεξία ως οδοστρωτήρες… τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο με αποσπάσματα, από τη συζήτηση με επιχειρηματίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται να λέει μεταξύ άλλων:

«Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους».

ΣΥΡΙΖΑ: Οδοστρωτήρας ο Μητσοτάκης για τα εργασιακά δικαιώματα

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τον Κ. Μητσοτάκη σε συνάντησή του με επιχειρηματίες να λέει ότι «θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ημερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

«Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν.

»Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό».

Αχτσιόγλου: Ο «οδοστρωτήρας» Μητσοτάκης θέλει να σαρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων

«Σε αντίθεση με τα στελέχη του που για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούσαμε καλά, όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εμβάθυνε στη θέση του αυτή με κυνική και αφοπλιστική ειλικρίνεια» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει:

«Επταήμερο εργασίας και όχι στον «εκβιασμό» από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα, ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη.

»Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η απάντησή του.

»Είναι προφανές ότι για τη ΝΔ τα «εμπόδια» δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά θέλουν να «σαρώσουν ως οδοστρωτήρες», όπως εξάλλου το έκαναν και στο παρελθόν.

»Ας μην το επιτρέψουμε» καταλήγει η υπουργός Εργασίας στην ανάρτησή της».

Τζανακόπουλος: Το δίλημμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα χωρίς περιστροφές ότι θέλει να γίνει ο οδοστρωτήρας της εργασίας που όλοι φανταζόμασταν.

»Οδοστρωτήρας εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ της 7ήμερης εργασίας και κατά των «εκβιαστικών» ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Facebook.

«Το δίλημμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας:

»• Για την περαιτέρω ενίσχυση της εργασίας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

»• Για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας ως το 2022.

»• Για νέες αυξήσεις στους μισθούς, 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021» καταλήγει.

Σχετικά άρθρα