Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

Ηλιόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Νάσος Ηλιόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα σημαίνει ότι ο πρώτος και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας, όταν θα πηγαίνει στο νοσοκομείο, θα βρίσκει το προσωπικό που πρέπει να βρει, για τον εξυπηρετήσει. Αυτό θα επιτευχθεί με 10.000 νέες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, την επόμενη τετραετία.

Αυτό θα το κάνουμε με το να πάμε τις δαπάνες για την Υγεία στο 6% του ΑΕΠ, γιατί αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, περιγράφοντας τους στόχους του προγράμματος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Όπως είπε, «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα σημαίνει επίσης ότι κάθε γονιός θα ξέρει ότι τα παιδιά του θα βρουν δασκάλους και καθηγητές από την πρώτη ημέρα που θα ανοίγουν τα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν 15.000 νέες προσλήψεις, όπου οι 4.500 πρώτες θα πραγματοποιηθούν στην ειδική αγωγή. Επίσης, θα υπάρξουν 10.000 νέες θέσεις για ερευνητές στην επόμενη τριετία, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για παραγωγική ανασυγκρότηση και για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο».

Όσον αφορά στην κοινωνική ασφάλιση, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος.

«Προχωράμε περαιτέρω στην ενίσχυση του εισοδήματος όλων των συνταξιούχων μέσα από την αύξηση της εθνικής σύνταξης και ολοκληρώνουμε τη μεγάλη θεσμική τομή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με τη συνολική ψηφιοποίηση του συστήματος, έτσι ώστε κάθε ασφαλισμένος να γνωρίζει ότι το σύνολο των διαδικασιών μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και με αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε: «Στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια.

»Έχουμε ήδη καταφέρει να γυρίσουμε στα επίπεδα φτώχειας προ κρίσης.

»Στόχος μας, όμως, είναι να πιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

»Γι’ αυτό, προχωράμε σε νέα αύξηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κατά 11% και σε περισσότερα προγράμματα για την ένταξη των δικαιούχων του ΚΕΑ στην εργασία».

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής για τη στήριξη του παιδιού, μέσω της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα παιδιού στα 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και με έναν καθολικό στόχο «που μπορούμε να τον πετύχουμε.

»Έχουμε ήδη διπλασιάσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά» σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος.

Σχετικά άρθρα