Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές ο Στάθης Παναγούλης

Υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές ο Στάθης Παναγούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Στάθης Παναγούλης,

Στο κόμμα με το οποίο ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, επιστρέφει ο Στάθης Παναγούλης, όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής.

Ο αδελφός του Αλέκου Παναγούλη, ξεκίνησε σαν μέλος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εξελέγη το 1977, ενώ διαγράφηκε το 1982.

Δυο χρόνια αργότερα έφτιαξε την Ενιαία Σοσιαλιστική Παράταξη Ελλάδας, η οποία συνεργάστηκε με το ΚΚΕ το 1985, με τον Στάθη Παναγούλη να εκλέγεται και πάλι βουλευτής.

Στη συνέχεια υπήρξε υποψήφιος του Συνασπισμού, ενώ το 1993 υπήρξε υποψήφιος και της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά.

Τον Ιούνιο του 2012, εκλέγεται και πάλι στη Βουλή, αυτή την φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει και το 2015, μέχρι την διαγραφή του τον Νοέμβριο του 2015.

Στην ανακοίνωση συστράτευσής του με το Κίνημα Αλλαγής, αναφέρει:

«Δηλώνω παρών σε αυτή τη μεγάλη μάχη για την αυθεντική έκφραση τού προοδευτικού κόσμου μέσα από τις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής.

»Καλώ σήμερα όλους τους παλιούς αγωνιστές της Αντίστασης και των Δημοκρατικών Αγώνων να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει.

Ο Στάθης Παναγούλης αναφέρει ακόμη ότι η κρίση δημιούργησε την ανάγκη «για μια λυτρωτική, δημιουργική ανατροπή όλων όσων νομίζαμε ότι οδήγησαν τη χώρα και την ζωή μας στο χείλος του γκρεμού» και εκατομμύρια άνθρωποι θεωρήσαμε, ότι μπορούσαμε να υπηρετήσουμε αυτή την ανάγκη μένοντας σταθεροί στις αρχές και τις αξίες της μεγάλης, δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μέσα από το “νέο”, το “ριζοσπαστικό” και το “άφθαρτο”» για να τονίσει:

«Σήμερα πια όλοι ξέρουμε ότι δεν επρόκειτο περί αυτού. Οι εξαιρετικά αντίξοες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αντί να γίνουν ο καταλύτης θετικών ανατροπών, χρησιμοποιήθηκαν χυδαία από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα άνευ όρων ρεσάλτο στην εξουσία.

»Για να αποδειχθούν -γυμνοί όντας από ιδεολογικό και πολιτικό έρμα αλλά και από πολιτική τσίπα- πιο παλιοί από το “παλιό” σε όλα. Αλλά και ανυπέρβλητα ανίκανοι, επικίνδυνοι, μοιραίοι έγιναν μεγάλοι χορηγοί της δεξιάς παλινόρθωσης που είναι πια προ των πυλών».

Επικρίνει ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως αναφέρει «το τέρας του λαϊκισμού, του καθεστωτισμού, των σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών καταβρόχθισε κάθε ελπίδα για το σήμερα και δημιούργησε τις συνθήκες για ένα νέο συντηρητικό αδιέξοδο για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

«Κανείς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος, αμέτοχος, απών.

»Ιδιαίτερα όσοι με καλή πρόθεση και ανιδιοτέλεια χωρίς ανταλλάγματα θώκων και αξιωμάτων τους πιστέψαμε, τους εμπιστευτήκαμε και τους στηρίξαμε.

»Σε ό,τι με αφορά δεν υπάρχει κανένας δισταγμός και κανένα δίλημμα, έχοντας πάντα επίγνωση ότι υπήρξαν ακραίες, έστω και στιγμιαίες συμπεριφορές που πλήγωσαν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

»Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγάλες αλλαγές και η ευημερία που γνώρισε η χώρα έγιναν επί ημερών ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζει ο Στάθης Παναγούλης.

Σχετικά άρθρα