Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παυλόπουλος «απάντησε» στον Σημίτη: Απέναντι στην Τουρκία έχουμε δίπλα τους συμμάχους μας

Ο Παυλόπουλος «απάντησε» στον Σημίτη: Απέναντι στην Τουρκία έχουμε δίπλα τους συμμάχους μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Τουρκία,

Τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που απειλούν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία «δεν θα περάσουν» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος από το Καστέλι Πεδιάδος όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την επέτειο του πρώτου σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του άξονα στην Ευρώπη, (10 Ιουνίου 1942).

«Ο επικός αγώνας των ηρωϊκών Κρητών εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας μας εμπνέει και μας διδάσκει, κυρίως προς την κατεύθυνση του τι σημαίνει για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία, η Δημοκρατία και το μέλλον του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

»Το πρώτο δίδαγμα αφορά την μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Οφείλουμε να έχουμε πάντα κατά νου τις ακόλουθες διαπιστώσεις, εάν επιθυμούμε να ζήσουμε μέσα σε μια ειρηνική και ευημερούσα Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ελπίζουμε να οδηγηθεί στην πλήρη πολιτική και οικονομική ενοποίησή της» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παυλόπουλος προσθέτοντας:

«Τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα -αλλά και τα λοιπά λαϊκιστικά «κινήματα» που επίσης απειλούν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία- τα οποία αναπτύσσονται σήμερα σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής ηπείρου, πρέπει να μας προβληματίζουν, έτσι ώστε να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και για την αποτελεσματική και, κυρίως, έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

»Από εδώ, λοιπόν, την Κρήτη, τους στέλνουμε το μήνυμα: Δεν θα περάσουν».

Το δεύτερο δίδαγμα, όπως είπε, αφορά την γειτονική Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική, αφού πιστεύει ακράδαντα στην φιλία και την καλή γειτονία, οι οποίες όμως προϋποθέτουν τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Σημείωσε ακόμη πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου είναι το Δίκαιο το Θάλασσας, με βάση το οποίο καθορίζεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)».

«Και αυτό το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά την Συνθήκη του Montego Bay του 1982 -όπως πολλές φορές έχω πει και δεν θα κουρασθώ να το λέγω– είναι δεσμευτικό για όλους, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή.

»Διότι η ως άνω Συνθήκη παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που δεσμεύουν όλους» υπογράμμισε και κάλεσε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι «είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, την διεθνή και την ευρωπαϊκή νομιμότητα».

Πολλώ μάλλον, όπως ανέφερε, «όταν μας συμπαρίστανται ενεργώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ».

Να σημειωθεί ότι με άρθρο του στην κυριακάτικη Καθημερινή, ο Κώστας Σημίτης πρότεινε στην ουσία συνθηκολόγηση επειδή οι ΗΠΑ και οι άλλοι σύμμαχοί μας θα μας εγκαταλείψουν.

Σχετικά άρθρα