Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Αποστολάκης στους Αμερικανούς για τους S-400 – Τι έγραψε τουρκική ιστοσελίδα

Τι είπε ο Αποστολάκης στους Αμερικανούς για τους S-400 – Τι έγραψε τουρκική ιστοσελίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Το θέμα των S-400, που σκοπεύει να αποκτήσει η Τουρκία, έθεσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ, γράφουν τουρκικά ΜΜΕ.

Η τουρκική ιστοσελίδα «Τ24» αναφέρει ότι σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε την Πέμπτη, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου, Andrew Winternitz, σε πάνελ που φιλοξένησε το περιοδικό «Foreign Policy», τα ρωσικά συστήματα S-400 δημιουργούν «απαράδεκτους κινδύνους» για τα F-35, τονίζοντας ότι τα S-400 θα μπορούσαν να παρέχουν στους Ρώσους στρατιωτικούς «ευαίσθητες πληροφορίες» σχετικά με τα F-35.

Στην ίδια ανάρτηση σημειώνεται ακόμη ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Ευάγγελος Αποστολάκης, υποστήριξε ότι η αγορά των S-400 από την Τουρκία θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή καθώς και ότι τα S-400 θα θέσουν τα συστήματα αεράμυνας της περιοχής σε μία «διαφορετική κατάσταση».

Αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε πως τα F-35 και τα S-400 θα αλλάξουν πλήρως τις ισορροπίες δυνάμεων στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα