Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στη συνάντηση Αποστολάκη-Σάναχαν

Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στη συνάντηση Αποστολάκη-Σάναχαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αποστολάκης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πάτρικ Σάναχαν, Πεντάγωνο, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Με τον ασκούντα χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, συναντήθηκε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΘΑ, εξετάστηκε το άριστο επίπεδο της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, όπως προκύπτει από το πλήθος των κοινών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και από τον στρατηγικό διάλογο των δύο χωρών, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο Έλληνας υπουργός προέβαλε τις εθνικές θέσεις κι αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες διεθνούς αμυντικής διπλωματίας που υλοποιεί η Ελλάδα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επισήμανε, επίσης, την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών, εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Σχετικά άρθρα