Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευάγγ. Αποστολάκης: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί την Τουρκία ως εργαλείο»

Ευάγγ. Αποστολάκης: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί την Τουρκία ως εργαλείο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την Τουρκία ως εργαλείο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, το οποίο προκάλεσε κρίση στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, στο 8ο ετήσιο συνέδριο «EU and Foreign Policy Defence Forum 2019», ο Έλληνας υπουργός είπε ότι έθεσε στις επαφές του στο Κογκρέσο την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή.

Και τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα, όπως και άλλα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Πάτρικ Σάναχαν, στο Πεντάγωνο.

«Πρέπει να ανησυχούμε για την πιθανότητα ατυχήματος το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αποστολάκης.

Πρόσθεσε: «Πρέπει να εκφράσω τις ανησυχίες μου για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση της Τουρκίας που εκφράζεται με δηλώσεις που αγνοούν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά μας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Σχετικά άρθρα