Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «πορφυρογέννητος» Κυριάκος αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός και διαμορφώνει το Μαξίμου

Ο «πορφυρογέννητος» Κυριάκος αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός και διαμορφώνει το Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακές Συσκέψεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Ο «πορφυρογέννητος» Κυριάκος Μητσοτάκης βιάζεται πολύ για την εξουσία και αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός πριν περιμένει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, φθάνοντας μέχρι του σημείου να διαμορφώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τους 13 περιφερειάρχες που εξελέγησαν πριν λίγες ημέρες, τους ανακοίνωσε με πομπώδες ύφος ότι ως πρωθυπουργός θα θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών και μάλιστα τους είπε ότι θα διαμορώσει ειδική αίθουσα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συνεδριάζει εκεί τι συμβούλιο κάθε δύο μήνες.

Όπως είπε, θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά θεσμικά θέματα ή συγκεκριμένα ζητήματα που χρειάζονται σχεδιασμό.

«Θέλω αυτό το συμβούλιο να γίνει ένα εργαλείο και όχι για να βγάζουμε φωτογραφίες.

»Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατεπείγοντα προβλήματα που έχουν να κάνουν με απορρίμματα στην Αττική, την Πελοπόννησο, το Ιόνιο», δήλωσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Αρναουτάκη, που δεν εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ, του είπε πως θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους, λες και του κάνει χάρη αφού δεν ανήκει στο κόμμα του!

«Σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε τα προβλήματα», είπε προσθέτοντας πως το εκλογικό σύστημα σε κάποιους θα δημιουργήσει προβλήματα διοίκησης και αποτελεσματικότητας.

«Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις σας», ανέφερε, τονίζοντας πως οι περιφέρειες αποτελούν πυλώνες για ένα αναπτυξιακό σχέδιο στη χώρα, λεωφόρους για να απλωθεί σε όλη την επικράτεια ένα τολμηρό σχέδιο αναγέννησης.

«Θέλω να σας εμπιστευτώ και αυτό να το κάνω πράξη. Θέλω να ζητήσω γραπτώς τις σκέψεις και τις προτεραιότητες σας για την επόμενη πενταετία για έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος και την στήριξη των πιο αδύναμων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα