Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με κωδωνοκρουσίες έγινε δεκτός ο Σαμαράς στο Άγιο Όρος

Με κωδωνοκρουσίες έγινε δεκτός ο Σαμαράς στο Άγιο Όρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Αντώνης Σαμαράς, Βίντεο,

Στις Καρυές του Αγίου Όρους έφθασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και έγινε δεκτός από την Ιερά Κοινότητα με κωδωνοκρουσίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε με στρατιωτικό ελικόπτερο και στο ελικοδρόμιο των Καρυών τον υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.

samaras1

Η επίσημη υποδοχή του Πρωθυπουργού έγινε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Άγιος Πρώτος, Πατέρας Στεφάνος από τη Μονή Χιλανδαρίου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, καθώς και για το προσωπικό του ενδιαφέρον για το Άγιον Όρος.

samaras2

«Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, η σκέψη και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Αγίου Όρους και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπιστούν.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Άγιον Όρος ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Σχετικά άρθρα