Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους βαρόνους των media”

“Η κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους βαρόνους των media”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ΣΥΡΙΖΑ,

Ακολουθεί δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή για την τροπολογία που αποκαλύπτει την κυβερνητική διαπλοκή με το μιντιακό σύστημα:

“Η συγκυβέρνηση κατέθεσε εν κρυπτώ -Παρασκευή βράδυ, αρχές Αυγούστου, σε θερινό τμήμα της Βουλής- σκανδαλώδη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και χωρίς ούτε προηγούμενη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή ούτε τη συνταγματικώς επιβεβλημένη (άρθρο 75, παρ. 2) Έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η φωτογραφική τροπολογία προετοιμάζει τη συγχώνευση δύο καταχρεωμένων μεγάλων ομίλων ΜΜΕ που στήριξαν και στηρίζουν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική, καταργώντας στην πράξη τον νόμο 3592 του 2007 που απαγόρευε τις συγχωνεύσεις με σκοπό τον περιορισμό της διαπλοκής. Επιπλέον, παρατείνει κατ’ εξακολούθηση το αμαρτωλό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών χωρίς καμία απαίτηση των εκατομμυρίων που οφείλονται στο Δημόσιο από τη χρήση των κρατικών συχνοτήτων, παραπέμπει τον σχετικό διαγωνισμό στις ελληνικές καλένδες, εξυπηρετεί σκανδαλωδώς το μιντιακό σύστημα εις βάρος των Ταμείων και των εργαζομένων με αλλαγή του καθεστώτος για τις διαφημίσεις και το αγγελιόσημο και προετοιμάζει το έδαφος για ακόμα περισσότερες απολύσεις στον χώρο του Τύπου.

Τη στιγμή που στραγγαλίζονται τα Ταμεία των ενστόλων και υλοποιείται η συμφωνία τρόικας και συγκυβέρνησης για μηδενική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, τη στιγμή που καρατομείται ο επαρχιακός Τύπος, χαρίζονται σκανδαλωδώς εκατοντάδες εκατομμύρια στους βαρόνους των μίντια. Οι βουλευτές, που όντας εκπρόσωποι μιας χειμαζόμενης κοινωνίας, θα ψηφίσουν μια τέτοια εκτρωματική και προκλητική για το δημόσιο αίσθημα ρύθμιση, οφείλουν να γνωρίζουν ότι γράφουν μια μαύρη σελίδα της προσωπικής τους πολιτικής ιστορίας αλλά και της ιστορίας του τόπου”.

Σχετικά άρθρα