Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναγνωστοπούλου για αποζημιώσεις: Πρώτη φορά που η Ελλάδα επιδίδει ρηματική διακοίνωση

Αναγνωστοπούλου για αποζημιώσεις: Πρώτη φορά που η Ελλάδα επιδίδει ρηματική διακοίνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, Κατοχικό Δάνειο, Σία Αναγνωστοπούλου, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σημαντική μέρα για τη χώρα μας, χαρακτήρισε τη σημερινή, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, με αφορμή την επίδοση ρηματικής διακοίνωσης από τον Έλληνα Πρέσβη στο Βερολίνο στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6 η Σία Αναγνωστοπούλου, τόνισε ότι μετά το 1995 είναι η πρώτη φορά που επιδίδεται ρηματική διακοίνωση με τις αξιώσεις του ελληνικού κράτους.

Πρόσθεσε ότι όποια και να είναι η κυβέρνηση, η χώρα θα δώσει μάχη γι αυτό το θέμα.

Επισήμανε ότι ποτέ το ελληνικό κράτος δεν σταμάτησε να διεκδικεί σε διάφορα επίπεδα, όμως η ρηματική διακοίνωση είναι ένα επίσημο διάβημα που υποχρεώνει την Γερμανία να απαντήσει.

Σε ο,τι αφορά τις ελληνικές αξιώσεις τόνισε ότι αυτές είναι: οι αποζημιώσεις στα θύματα και τους απογόνους τους από τα μαρτυρικά χωριά, αποζημιώσεις στα θύματα και τους απογόνους τους που υπέστησαν πολλές υλικές ζημιές, αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη το κράτος, το κατοχικό δάνειο, ένα πάρα πολύ σκληρό μέτρο εναντίον της Ελλάδας που δεν υπήρξε σε άλλες περιπτώσεις, ήταν ο χρυσός της χώρας, που την ισοπέδωσε εντελώς.

Για τις εκλογές

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θεωρεί ανατρέψιμο το εκλογικό αποτέλεσμα, η κα Αναγνωστοπούλου απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε οτι η τακτική της ΝΔ το τελευταίο διάστημα είναι να μην εμφανίζεται και να μη συζητάει προγραμματικά, για το τι έγινε και για το τι πρόκειται να γίνει.

«Πρέπει οι πολίτες να είμαστε αυστηροί σχετικά με το πρόγραμμα που καταθέτει η μέλλουσα κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το debate μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών είπε οτι «οι πολίτες πρέπει να δουν τους υποψήφιους πρωθυπουργούς να αντιπαρατίθενται με προγράμματα.

»Η αποφυγή του debate είναι υπονόμευση της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας».

Σχετικά άρθρα