Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα «γυρίζει» – Μπορούμε να ξαναπάρουμε 1.000.000 ψηφοφόρους

Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα «γυρίζει» – Μπορούμε να ξαναπάρουμε 1.000.000 ψηφοφόρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2019, ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ,

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το αποτέλεσμα των επικείμενων πρόωρων εθνικών εκλογών που ο ίδιος προσδιόρισε για τις 7 Ιουλίου.

Στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ και σε σχετική ερώτηση, απάντησε με τα λόγια του Γαλιλαίου «και όμως γυρίζει» και μάλιστα ανέλυσε αριθμητικά την εκτίμηση του αυτή, καταλήγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να επιστρέψουν 1.000.000 ψηφοφόροι που τελικά θα κρίνουν το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές.

Το κοντέρ μηδενίζει στις 7 Ιουλίου

«Οι κάλπες της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες το πρωί.

»Δεν θα μεταφερθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση αν μπορεί να γυρίσει το παιγνίδι και να ανατραπεί η διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

«Είναι μια άλλη αναμέτρηση και έχουμε επίγνωση των τάσεων.

»Το 2015 καταφέραμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε 6 μήνες να κερδίσουμε 600.000 ψήφους» είπε επίσης και πρόσθεσε:

«Δεν είναι εύκολο να γυρίσει το κλίμα αλλά είναι ανοικτό και εφικτό.

»Θα σας πω αυτό που είπε ο Γαλιλαίος: Και όμως γυρίζει», για να ολοκληρώσει με την εκτίμηση του περί 1.000.000 ψηφοφόρων που είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Έπρεπε να συνεργαστούμε με Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ

Σε άλλη ερώτηση για τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ο πρωθυπουργός ανέφερε ματξύ άλλων ότι «εάν υπήρχε η δυνατότητα έπρεπε να είχε λήξει μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών» και επεσήμανε ότι υπο φυσιολογικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να συμπράξει με το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Ωστόσο επέρριψε τις ευθύνες για τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ στα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν συγκροτήσει το λεγόμενο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Βαρύτατες πολιτικές σκοπιμότητες Μητσοτάκη να μην συναινέσει στην επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έχει και τον τρόπο και τη γνώση να λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητας του έθνους, του Συντάγματος και της τήρησης του, της ανεξαρτησίας των θεσμών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ο κ. Παυλόπουλος θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε «βαρύτατες πολιτικές σκοπιμότητες» στη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη για την άρνηση του να συναινέσει στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και είπε ότι συνιστά «τη μέγιστη θεσμική παρεκτροπή» να θέλει να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτές τις σκοπιμότητες.

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι θέλει να έρθει ως “εκδικητής”, και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι επιχειρεί την «κατατρομοκράτηση» δικαστικών λειτουργών, λέγοντας πως «οι μάσκες έπεσαν».

Ο κ. Βενιζέλος έφυγε η γραμμή Βενιζέλου έμεινε στο ΚΙΝΑΛ

Ερωτηθεις για το αν η αποχώρηση Βενιζέλου ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός απάντησε πως Ο κ. Βενιζέλος έφυγε η γραμμή Βενιζέλου έμεινε στο ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα να μη ισχύεια αυτό και να αλλάξει η γραμμή του ΚΙΝΑΛ στέλνοντας μήνυμα για ανοιχτές πόρτες συνεργασίας.

Δεν τιμά τον Μητσοτάκη η άρνηση για ντιμπέιτ

Τέλος ο κ. Τσίπρας κάλεσε να αναθωρήει ο κ. Μήτσοτακης τη θέση του για ένα μεταξύ των δυο τους ντιμπέιτ, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό δεν τον τιμά.

Και μάλιστα από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι θα είναι ο επόμενος νικητής των εθνικών εκλογών.

Σχετικά άρθρα