Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε στο πρόσωπο μια χούφτα χρήματα ιερέας στη Χίο (φωτο)

Σε ποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε στο πρόσωπο μια χούφτα χρήματα ιερέας στη Χίο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιστολές στο Μητροπολίτη Χίου αλλά και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών έστειλε ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του μετά το επεισόδιο που προκλήθηκε σε βάρος του από ιερέα σε χωριό της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για το περιστατικό την περασμένη Κυριακή, όταν ιερέας φορώντας τα άμφια, μέσα στην εκκλησία στο χωριό Φλατσιά του πέταξε στο πρόσωπο μια χούφτα νομίσματα, λέγοντας του «πάρτα τα 30 αργύρια για τα οποία πούλησες την Μακεδονία.

»Προδότη να φύγεις από εδώ. Έξω από την εκκλησία».

Στην επιστολή του στο Μητροπολίτη Χίου αναφέρεται στο γεγονός της Κυριακής και ζητά να πάρει δημόσια καθαρή θέση.

Στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο και στον πρόεδρο της Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρεται «στην αήθη πράξη του ιερέα με την οποία προσέβαλλε το σχήμα του, τους πιστούς και τέλος και τον ίδιο», ενώ ιδιαίτερα σημειώνει το αξιόποινο της πράξης του ιερέα.

Τέλος, στην επιστολή του ο κ. Μιχαηλίδης δείχνει ως ηθικό υπεύθυνο της πράξης του ιερέα, το Μητροπολίτη Χίου ο οποίος όπως τονίζεται με τη συνεχή από άμβωνος πολιτικολογία του ακόμα και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής οδήγησε στην πράξη του ιερέα.

Σχετικά άρθρα