Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλαζόνας ο Βενιζέλος και μετά την «κλωτσιά» από τη Φώφη – Τι δήλωσε για το «εγώ» του

Αλαζόνας ο Βενιζέλος και μετά την «κλωτσιά» από τη Φώφη – Τι δήλωσε για το «εγώ» του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,

Αλαζόνας ο Βενιζέλος ακόμη και μετά την «κλωστιά» από τη Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ δεν σταμάτησε να αναδεικνύει το εγώ» του, δηλώνοντας εν ολίγοις ότι αυτός συμβολίζει τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας και χωρίς αυτόν το ΚΙΝΑΛ θα καταστραφεί.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τόνμισε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «έκανε μια επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης»

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Περιγράφοντας το τι διημήφθη στην συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν ήξερε καν γιατί τον κάλεσε:

«Αφού κάναμε μια χαλαρή και χλιαρή συζήτηση για εκλογικά αποτελέσματα μου ανακοίνωσε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της.

»Οτι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Μου ανακοίνωσε ότι όχι απλώς έχει αποφασίσει, αλλά έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο.

»Δεύτερον ότι εγώ θέλει να παίζω έναν ευρύτερο ρόλο και τρίτον ότι έχουμε διαφορές στρατηγικής».

«Με αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ενισχύουμε τη Νέα Δημοκρατία και μειώνουμε τον χώρο μας» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε ζητήσει τίποτε από κανέναν.

«Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια και τις διαδικασίες να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του» είπε και αποκάλυψε ότι ενώ έχει ο ίδιος ανακοινώσει δημόσια από τον Ιανουάριο ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη με σταυρό, είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του και την ίδια την Φώφη Γεννηματά από τον Νοέμβριο του 2018.

«Αλλωστε δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος να κατέλθει ως υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια.

»Το φαντάζεστε για τον Ευ. Αβέρωφ ή τον Μ. Εβερτ ή τον Χ. Φλωράκη;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στον Γ. Καμίνη είπε πως «είναι συμπαθέστατος» αλλά «ο κ. Καμίνης δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο στίγμα το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Ολα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά».

Οπως είπε ο κ. Βενιζέλος «αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω την παράταξη ή να παραμείνω απ’ έξω για να προστατεύσω τον ευρύτερο ρόλο μου, εγώ θα το δεχόμουν. Δεν μου είπε αυτό. Μου είπε ότι έχουμε διαφορά στρατηγικής».

Είμαι εμπόδιο; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της Ευρώπης, του Δικαίου;».

Ερωτηθείς για το αν συμβολίζει την συγκυβέρνηση με την ΝΔ ο κ. Βενιζέλος είπε:

«Δεν συμβολίζει η ίδια η κυρία Γεννηματά την συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας υπό τον Αβραμόπουλο στην κυβέρνηση Σαμαρά;

»Ή ο κ. Γιώργος Παπανδρέου που άνοιξε την πόρτα της συγκυβέρνησης με τον Γ. Καρατζαφέρη;»

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να έχει και εμένα στη Βουλή.

»Ήθελε άρα να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν ακόμη σκληρότερος κατά της Φώφης Γεννηματά: «Το άγχος της να εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ καταστρέφει την δημοκρατική παράταξη».

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν υπάρχει στον ορίζοντά» του, και απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα.

Σημείωσε όμως αιχμηρά πως η ΝΔ τον σέβεται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά άρθρα