Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άδωνις στήριξε δήμαρχο που είχε διαγράψει η Ν.Δ. για εθνικιστικό παραλήρημα

Ο Άδωνις στήριξε δήμαρχο που είχε διαγράψει η Ν.Δ. για εθνικιστικό παραλήρημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Σταμάτης Κάρμαντζης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χίος,

Δήμαρχος Χίου με τις ευλογίες του… Άδωνι Γεωργιάδη, και πιθανότατα της ΝΔ, αναδείχτηκε το βράδυ της Κυριακής ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, πρέπει να θυμίσουμε πως το 2016 είχε προκαλέσει σάλο όταν σε ανάρτησή του είχε γράψει: «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος».

Επιστρέφουμε για λίγο στο 2016. Ο τότε αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, έκανε ένα post στο Facebook με αφορμή τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με τη σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος, πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!

»Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που πρέπει να λέγεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων απανταχού της γης».

Φυσικά, η δήλωσή του αποδοκιμάστηκε από το σύνολο του πολιτικού και μη κόσμου και είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κάρμαντζης προσπάθησε να διευκρινίσει πως… δεν αναφερόταν στο σύνολο του τουρκικού λαού αλλά προφανώς σε κάποιους αριθμητικά λιγότερους και… κακούς.

Το σωτήριον έτος 2016, όμως, έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με την ανάρτηση του κ. Κάρμαντζη, και την ακόλουθη διαγραφή του από τη ΝΔ, που βρέθηκε σε αδιέξοδο.

Έτσι, επιστρέφοντας στο «σήμερα», ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποφάσισε να στηρίξει ο… ίδιος τον υποψήφιο δήμαρχο Χίου.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, την Τρίτη 28 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, γνωστός για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις, έσπευσε να πει ότι:

«Αυτονοήτως η Νέα Δημοκρατία στον Δήμο Χίου στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Καλή επιτυχία Σταμάτη».

Σχετικά άρθρα