Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η προβιά της μετριοπάθειας κι ο λύκος του ρεβανσισμού – Τι σηματοδοτούν Μπάμπης και Μπογδάνος

Η προβιά της μετριοπάθειας κι ο λύκος του ρεβανσισμού  – Τι σηματοδοτούν Μπάμπης και Μπογδάνος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εθνικές Εκλογές 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Νέα Δημοκρατία,

Μια βδομάδα μετά από την νίκη στις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής από το νέο του προφίλ.

Απελευθερωμένος από τις 9,5 προχωρά σε μια σειρά κινήσεις που δείχνουν το αρχηγικό προφίλ που θα υπηρετήσει.

Η πρώτη κίνηση ήταν να κόψει δήθεν την λαλιά των ακραίων μέσα στο κόμμα του.

Τις φωνές των ρεβανσιστών που θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω και να δείξουν ένα δείγμα ρατσιστικής υποτίμησης για τον «εχθρό ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και γενικότερα.

Ο Κώστας Στεφανίδης έπεσε θύμα αυτής της νέας τακτικής και λίγη ώρα μετά το χυδαίο σχόλιό του για την Κούνεβα που την… έψαχνε για να του καθαρίσει το σπίτι, βρέθηκε εκτός κόμματος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει και πολλά αφού και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε βρεθεί έξω από τις λίστες των υποψηφίων αλλά τρεις μήνες μετά, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Μητσοτάκης τον επανέφερε πανηγυρικά!

Χωρίς καμία συγγνώμη, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας.

Το μόνο που επί της ουσίας έχει αλλάξει είναι ότι θεωρεί πλέον τον εαυτό του καθαρό νικητή και θα παίρνει τις αποφάσεις μόνος του.

Ο Μπογδάνος και τα τανκς στην ΕΡΤ

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε αναρτήσει άρθρο του etetradio με τίτλο «Δεν έχετε ιδέα τι έχει να γίνει στην ΕΡΤ αν βγει η Νέα Δημοκρατία», σχολιάζοντας μονολεκτικά «Επιβεβαιώνω».

Στην επίμαχη ανάρτηση, άγνωστος χρήστης του Twitter με σύμβολο της Χρυσής Αυγής ως φωτογραφία προφίλ, είχε σχολιάσει «Αυτά περιμένουμε 4 χρόνια.

»Ένα τανκς από έξω και να γυρίσουμε την σκηνή “Ηλία ρίχτο”».

«Ψηφίστε σωστά και το έχουμε», ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου προκαλώντας αρνητικά σχόλια και μέσα στην Πειραιώς.

«Αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ» είχε δηλώσει η Μ. Σπυράκη και έθετε τον δημοσιογράφο εκτός ψηφοδελτίων ενόψει των ευρωεκλογών, που προωθούσε σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα της εποχής ο Α.Γεωργιάδης.

Ο Κ. Μπογδάνος είχε μιλήσει τότε για αυτογκόλ της ΝΔ.

«Οι μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας θίχτηκαν που είπα σε ΧΑυγίτη να ψηφίσει ΝΔ για να πάψει η ασυδοσία της ΕΡΤ.

»Λογικό. Θέλουν τους δεξιούς κάτω από την φτερούγα των φίλων τους, των νεοναζί, να ψηφίζουν ΟΧΙ και Θάνου.

»Χτυπηθείτε όσο θέλετε, αλλά αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα», έγραψε αργότερα στο twitter ο δημοσιογράφος.

Εν τέλει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να αφήσει έκθετη τη Μ. Σπυράκη και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο εκλεκτό μέλος στην λίστα των υποψηφίων της Α’ Αθήνας .

Το χυδαίο αυτό tweet για την ΕΡΤ ήταν το τελευταίο δείγμα γραφής.

Στο στόχαστρο αντίστοιχων επιθέσεων είχε βρεθεί στο παρελθόν και η Μάγδα Φύσσα.

«Είπαμε για τραμπούκους, η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και -σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο- λογικά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος, δεν αντιδρά πια, μόνο ο δικηγόρος του αντέδρασε.

»Από την άλλη μια μάνα -τα είδατε και χθες- είναι λυτή» είχε πει στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή του κατά την διάρκεια της δίκης της ΧΑ.

Άλλες φορές είχε καταφερθεί κατά των ΑμΕΑ σχολιάζοντας ένα σούπερ της ΕΡΤ είχε πει, «χίλια μπράβο στην ΕΡΤ που βάζουν άτομα με ειδικές ανάγκες να γράφουν τα σούπερ τους».

Ενώ highlight στην καριέρα του ήταν ότι είχε αποκαλέσει «πρώην συντρόφους του Α.Τσίπρα» τους τρομοκράτες που είχαν επιτεθεί στον Λ.Παπαδήμο. Τότε ο ΣΚΑΪ τον είχε απολύσει.

«Είναι ένα μήνα και μία βδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού κι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια.

»Δηλαδή να του πει “είστε καλά; Χρειάζεστε κάτι;” ή τέλος πάντων ως πρωθυπουργό σε πρωθυπουργό», είχε πει επί λέξει.

Επιλογή Κυριάκου και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Η επόμενη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο οικονομικός αναλυτής του ΣΚΑΪ που υπερθεμάτιζε για τις ακραίες επιλογές του ΔΝΤ αλλά και «της σοβαρότερης Χρυσής Αυγής» που η ΝΔ έχει δικαίωμα να συνεργαστεί στην λογική ότι «να ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικαίωμα να συνεργαστεί με το ΚΚΕ γιατί δεν έχει και η ΝΔ με μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή».

Τον Ιούνιο του 2015 ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με αφορμή τα εργασιακά θέματα ήλπιζε να κρατήσει γερά το ΔΝΤ γιατί αλλιώς θα καταστρεφόμασταν από τις φιλεργατικές επιλογές του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Παπαδημητρίου της σοβαρότερης Χ.Α είχε αποκαλέσει φασίστα τον Νίκο Παππά:

Και μαζί με τον Άρη Πορτοσάλτε έθεταν θέμα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν τους φαίνεται αρκούντως πρόθυμος να… γκρεμίσει τα δημόσια νοσοκομεία γιατί είναι φορείς ιών και ασθενειών.

Πέρα από αυτά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε υπογραμμίσει στο δελτίο του ΣΚΑΪ ότι είναι «προπαγάνδα αισχίστου είδους ότι θα υπάρξει επιτροπεία (εξ αιτίας των μνημονίων).

Δεν πρόκειται να έχουμε καμία παρέμβαση. Δυστυχώς θα συνεχίσει να παίρνει τις αποφάσεις η ελληνική κυβέρνηση.

Το νέο αρχηγικό προφίλ

Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Μπάμπης Παπαδημητρίου σηματοδοτούν λοιπόν μια νέα εποχή στην ΝΔ.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι μια καθαρά νεοφιλελεύθερη επιλογή.

Πρόκειται για έναν υποψήφιο βουλευτή που μιλά στο ίδιο μήκος των πολιτικών του ΔΝΤ και στις ακραίες απόψεις της Μ. Ξαφά παρά στις «κρυφοκρατιστικές» αντιλήψεις των καραμανλικών.

Από την άλλη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει μια ακραία ρητορική που βρίσκεται πιο κοντά στην ρητορική του Α. Γεωργιάδη.

Έτσι λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο ότι οι πρώτες επιλογές μετά την νίκη στις ευρωεκλογές σηματοδοτούν την νέα περίοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι προσωπικές του αποφάσεις σε μια περίοδο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και στέλνει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δικό του μήνυμα:

«Αρκετά με τις πιέσεις σας. Τώρα αποφασίζω εγώ».

Ο «λύκος» κι η… «προβιά» του

Και αυτό που αποφάσισε ήταν η στροφή στα άκρα.

Στα οικονομικά άκρα του νεοφιλελευθερισμού ή πολιτικά άκρα της … ακροδεξιάς ρητορικής και πρακτικής.

«Φόρεσε» δηλαδή στα λόγια την «προβιά» της μετριοπάθειας για να καλύψει τον «λύκο» του ρεβανσισμού και του διχασμού.

Σχετικά άρθρα