Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάρκας: Η Ν.Δ. μπορεί να προτείνει τον Βενιζέλο για επόμενο ΠτΔ

Μπάρκας: Η Ν.Δ. μπορεί να προτείνει τον Βενιζέλο για επόμενο ΠτΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Μπάρκας, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εργασίας,

Συστράτευση προκειμένου να αποτραπεί η παλινόρθωση όσων ευθύνονται για την κρίση, ζήτησε ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, με αφορμή τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε γραπτή του δήλωση, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «η αποχώρηση Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, ως εκ τούτου και όλης της ομάδας του, σηματοδοτεί την απόλυτη συστράτευση και στήριξή του ώστε ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. να πετύχουν αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου».

Ως ανταπόδοση, έσπευσε να προσθέσει, «ενδεχομένως να προταθεί και να ψηφιστεί για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Έτσι εξηγείται και η σφοδρή επίθεση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στο πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου τις τελευταίες μέρες» σχολίασε.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να αναφέρει ότι «ένα εναλλακτικό ενδεχόμενο είναι η τοποθέτηση του Βενιζέλου ως αντιπροέδρου στην κυβέρνηση, εφόσον κερδίσει η Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές».

«Με βάση τα παραπάνω γίνεται αναγκαία η συστράτευση όλων των προοδευτικών, αριστερών δυνάμεων σε ένα Πανδημοκρατικό προσκλητήριο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ενάντια στο σχέδιο παλινόρθωσης των δυνάμεων που ευθύνονται για την κρίση στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μπάρκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος, με γραπτή του ανακοίνωση, έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει «ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Είχε προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, στην οποία γνωστοποιούταν ότι ο κ. Καμίνης τοποθετείται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έπειτα από απόφαση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά.

Σχετικά άρθρα