Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάχαλο το ΚΙΝΑΛ: Φεύγουν στελέχη μαζί με τον Βενιζέλο – Το σκεπτικό της Φώφης

Μπάχαλο το ΚΙΝΑΛ: Φεύγουν στελέχη μαζί με τον Βενιζέλο – Το σκεπτικό της Φώφης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Καμίνης, Εθνικές Εκλογές 2019, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση-εκδίωξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαιτίας της απόφασης της Φώφης Γεννηματά να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος τον Γιώργο Καμίνη και όχι τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους για τις εθνικές εκλογές, καταγγέλλοντας την αιφνιδιαστική, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση της Φώφης Γεννηματά να «αδειάσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πρώτος ανακοίνωσε την αποχώρηση του ο Μάνος Επιτροπάκης, που δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, κάνοντας λόγο για «αισχρή απόφαση της ηγεσίας» του κόμματος.

Ακολούθησαν αμέσως ο Γιώργος Τόλιος, η Σοφία Θεολογίτου, αλλά και ακόμα δύο υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία που δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με πληρφορίες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αποφάσισε τη σύγκρουση με τον Βενιζέλο κυρίως για να περιορίσει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ουρά της ΝΔ, δεδομένου ότι ο κ. Βενιζέλος τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά δεν έκρυβε την πολιτική του συμπάθεια στην Νέα Δημοκρατία, ακόμη και αυτή του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση το στοίχημα της προέδρου της ΚΙΝΑΛ εφεξής είναι να συγκεντρώσει γύρω από την κίνησή της υποστηρικτές από την ομάδα των κορυφαίων στελεχών.

Η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει ότι η κυρία Γεννηματά εξήγησε στον κ. Βενιζέλο ότι με τον ορισμό Καμίνη στην κορυφή του Επικρατείας θέλει να ενισχύσει το μήνυμα διεύρυνσης του χώρου που όπως αποφάσισε στο Συνέδριο θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Στελέχη κοντά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος αν ήθελε να στηρίξει το δύσκολο εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ μπροστά στις εθνικές κάλπες θα δεχόταν και θα θεωρούσε τιμητική την 12η θέση του Επικρατείας- κάτι που είχε κάνει στο παρελθόν το κορυφαίο στέλεχος, Κώστας Λαλιώτης.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν η κυρία Γεννηματά δεσμεύτηκε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στον κ. Βενιζέλο ότι τον προορίζει για επικεφαλής του Επικρατείας.

Να σημειωθεί δε ότι την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαϊα (που ακουγόταν επί μήνες) ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές- και συγκεκριμένα από το βήμα της εκδήλωσης του ΚΙΝΑΛ, όπου την υποδέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Το γεγονός ότι ξεκινά η προεκλογική περίοδος εκτιμάται από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ότι θα λειτουργήσει υπέρ της διατήρησης του κλίματος ενότητας κι ότι ο αναταράξεις θα περάσουν σε δεύτερο πλάνο.

Η πρώτη αντίδραση-δήλωση όμως του Ευάγγελου Βενιζέλου δείχνει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περάσει στην αντεπίθεση κι ότι η σύγκρουση με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα έχει διάρκεια.

Σχετικά άρθρα