Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εθνική γραμμή ο Κουμουτσάκος για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Σε εθνική γραμμή ο Κουμουτσάκος για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

«H έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία είναι γνωμοδοτική. Δεν δεσμεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου οι αποφάσεις, ως γνωστόν, πρέπει να είναι ομόφωνες», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

«Η στάση των Τιράνων απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα δεν συνηγορεί, στο στάδιο αυτό, στο να δοθεί “πράσινο φως” στα επόμενα βήματα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας.

»Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτόνων μας.

»Τονίζουμε, όμως, ότι αυτό συναρτάται και εξαρτάται απόλυτα από την ανταπόκρισή τους σε θέματα υψίστης σημασίας, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων», συνέχισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για το μικρό χρονικό διάστημα που θα παραμένει ακόμη στη θέση της, οφείλει να προστατεύσει, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, τα δίκαια και τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία».

Να σημειωθεί ότι τον όρο για σεβασμό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από την Αλβανία για την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ έθεσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε βάλει την Αλβανία το 2008 στο ΝΑΤΟ δίχως να θέσει κανένα όρο και προϋπόθεση.

Χαιρόμαστε που ο Γιώργος Κουμουτσάκος ευθυγραμμίζεται και σε αυτό το θέμα με την εθνική γραμμή.

Διαβάστε εδώ τι ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την Αλβανία

Σχετικά άρθρα