Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντισυσπείρωση στη Ν. Δ. φέρνει η «γαλάζια απόβαση» στην Πελοπόννησο για χάρη του Π. Νίκα

Αντισυσπείρωση στη Ν. Δ. φέρνει η «γαλάζια απόβαση» στην Πελοπόννησο για χάρη του Π. Νίκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Νίκας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Έντρομοι πλέον οι Πελοποννήσιοι παρακολουθούν την ισχυρή «γαλάζια απόβαση», προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εκλέξει Περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα, που είναι η επιλογή του κομματικού συστήματος της Ν.Δ.

Ακόμη και οι μετριοπαθείς νεοδημοκράτες έχουν εκπλαγεί με την επιθετική στρατηγική της ηγεσίας του κόμματος, αφού μετά την γνωστοποίηση από την αρχή της εβδομάδας πως πάει ο Μητσοτάκης στο Άργος και στην Τρίπολη, ταυτόχρονα άρχισε και νέα πίεση σε απλούς ψηφοφόρους, με …μαστίγιο και καρότο!

Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε μια αισθητή …αντισυσπείρωση στη Ν.Δ. και είχε σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το πρόγραμμα του Μητσοτάκη και αντί δυο ομιλιών να γίνει μια στο Άργος και… επίσκεψη στην Τρίπολη, με στάση στην Κόρινθο!

Ωστόσο ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του προέδρου.

Γεγονός όμως είναι πως δόθηκε εντολή στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Π. Νίκα να μετριάσει την επιθετική ρητορική του στον Πέτρο Τατούλη και να προτάσσει πως είναι… υπερκομματικός!

Στο μεταξύ η δεξιά επίθεση με το χαρακτηρισμό που δόθηκε ως «γαλάζια απόβαση», είχε όπως ήταν φυσικό και πολιτικές προεκτάσεις αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με απόφαση στελεχών τους, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, πέρασαν στην ευθέως στήριξη του Πέτρου Τατούλη, προκειμένου να μη… βαφτεί ο χάρτης μπλε στην Πελοπόννησο.

Άλλωστε η Π. Γ του ΣΥΡΙΖΑ πήρε απόφαση για καταψήφιση οποιουδήποτε συντηρητικού υποψηφίου και την υπερψήφιση του αντιπάλου του.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Μητσοτάκης δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκλογή του «δικού» τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτι που το συνδέουν πολλοί με τα μεγάλα επενδυτικά και αναπτυξιακά έργα που πρόκειται να γίνουν στην Περιφέρεια αυτή.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που αιφνιδιαστικά πριν έξι μήνες περίπου, εκβιαστικά με απειλή διαγραφής (κάτι που έγινε), η Ν. Δ ζήτησε να ανεξαρτοποιηθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Τατούλη και να μην είναι ξανά υποψήφιοι μαζί του.

Σχετικά άρθρα