Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μιράντα Ξαφά επιμένει πως συντάξεις και 120 δόσεις πρέπει να κοπούν

Η Μιράντα Ξαφά επιμένει πως συντάξεις και 120 δόσεις πρέπει να κοπούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Μιράντα Ξαφά, Συντάξεις,

Για μία ακόμη φορά η πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ και άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντα Ξαφά, με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της παραδέχεται πως τόσο οι υπάρχουσες συντάξεις πρέπει να κοπούν όπως επίσης και οι 120 δόσεις.

«Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις» επισήμανε μιλώντας στον RealFm, ερωτηθείσα αν σε περίπτωση που αναλάβει η Νέα Δημοκρατία την διακυβέρνηση της χώρας θα κοπούν/ περιοριστούν οι παροχές που έχει δώσει η σημερινή κυβέρνηση.

«Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις.

»Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τη στιγμή που υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην αστυνομία και την πυροσβεστική, στην παιδεία».

«Το 1/5 των συνταξιούχων είναι κάτω των 65 ετών και εισπράττουν το 25% της συνολικής δαπάνης των συντάξεων.

»Αυτό θα είναι κοινωνικά σωστό; Εκεί θα πέσει κυρίως ο πέλεκυς αν μειωθεί η προσωπική διαφορά» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Ξαφά.

Επιμένοντας ο δημοσιογράφος την ξαναρωτά αν θεωρεί δηλαδή ότι «οι παροχές που δόθηκαν, με την 13η σύνταξη ή όπως το ονομάζει κανείς πρέπει να κοπούν».

«Πιστεύω ότι ο προϋπολογισμός δεν σηκώνει αυτές τις παροχές.

»Δεν μπορούμε να λέμε και ότι θα πετύχουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και να μοιράζουμε παροχές δεξιά και αριστερά ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα» είπε.

Όσον αφορά τις 120 δόσεις και τις δηλώσεις του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, η κυρία Ξαφά, συμφώνησε με τα λεγόμενά του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν κάθε τόσο δίνουμε και από μία τέτοια ρύθμιση, ο κόσμος σταματάει να πληρώνει περιμένοντας την επόμενη ρύθμιση. Υπάρχουν κίνητρα και αντικίνητρα».

«Το να δίνουμε κάθε χρόνο την δυνατότητα σε ανθρώπους να πληρώνουν 120 δόσεις.

»Αυτές οι δόσεις συσσωρεύονται. Και ύστερα από τρία χρόνια πάλι δεν θα έχουν να πληρώσουν» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα