Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έληξε» το Ποτάμι – Προανήγγειλαν συνέδριο το Φθινόπωρο για τα «τυπικά»

«Έληξε» το Ποτάμι – Προανήγγειλαν συνέδριο το Φθινόπωρο για τα «τυπικά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Μαυρωτάς, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ποτάμι, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Μαυρωτά.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε να μη συμμετάσχει το Ποτάμι στις προσεχείς εθνικές εκλογές, ενώ προσδιόρισε για το φθινόπωρο του 2019 συνέδριο, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου επικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου επικεφαλής, έτσι η παραίτηση Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου, που προσδιορίστηκε για το Φθινόπωρο του 2019, «ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος».

Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι «η κάθοδος του Κινήματος στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών».

Καλεί όμως «τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών».

Σχετικά άρθρα