Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ευχήθηκαν στον Τσίπρα «να μην επιστρέψει η Δεξιά στην Ελλάδα»

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ευχήθηκαν στον Τσίπρα «να μην επιστρέψει η Δεξιά στην Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Πέδρο Σάντσεθ, Σοσιαλιστές,

Στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε το OPEN TV, ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ είπε στον Αλέξη Τσίπρα:

«Σε χρειαζόμαστε στη Σύνοδο, έχουμε ανάγκη από την παρουσία προοδευτικού πολιτικού από την Ελλάδα».

Παράλληλα και άλλοι Σοσιαλιστές εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Αλέξη Τσίπρα και την ευχή «να μην επιστρέψει η Δεξιά στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του προέδρου της Κομισόν, δεν ενώνει την Ευρώπη και θα είναι μια αρνητική εξέλιξη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ως εκ τούτου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει προοδευτικό υποψήφιο και έδωσε στήριξη στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς, εφόσον είναι ο πρώτος στη διαδικασία, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα πρόσωπα αλλά και το πρόγραμμα, δηλαδή, τέλος στη λιτότητα, κοινωνική Ευρώπη, κλιματική αλλαγή.

Σχετικά άρθρα