Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης πάει Τρίπολη για να σταματήσει την δυναμική Τατούλη

Ο Μητσοτάκης πάει Τρίπολη για να σταματήσει την δυναμική Τατούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παναγιώτης Νίκας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τρίπολη,

Στην Τρίπολη πάει αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα «γαλάζιας απόβασης» και να καρπωθεί προσωπικά ένα ενδεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα, του υποψήφιου «γαλάζιου» περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, που ήρθε δεύτερος την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά την στήριξη που δέχτηκε κυρίως από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο σημερινός περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πήρε την πρώτη Κυριακή 34,5%, δίχως την στήριξη κάποιου κόμματος.

Όλα τα κόμματα είχαν τους δικούς τους υποψήφιους Περιφερειάρχες.

Ο Νίκας ήταν ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πήρε το χρίσμα της Ν. Δ με κέρδος το 33,4%

Οι ψηφοφόροι των άλλων συνδυασμών και των κομμάτων τους, καλούνται τη δεύτερη Κυριακή να επιλέξουν ή τον Νίκα, με αποτέλεσμα να πανηγυρίζει την Δευτέρα ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων ή τον Τατούλη που δεν δίνει τέτοιο δικαίωμα και κυρίως δεν αφήνει να βαφτεί ο χάρτης της Πελοποννήσου με χρώμα μπλε.

Εκεί παίζεται το παιχνίδι των επιτελείων των δυο μονομάχων. Ένα βαρύ πολιτικό δίλημμα για τα κόμματα και τους ψηφοφόρους και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής προεκλογικής πόλωσης έν όψη των Εθνικών εκλογών.

Είναι ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας η εκλογή Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού περιμένει την επικράτηση Νίκα, προκειμένου να το εκμεταλλευτεί εκλογικά από την επομένη, όπου αρχίζει η προεκλογική περίοδος.

Γι’αυτό άλλωστε πάει αυτή την εβδομάδα στην Τρίπολη, έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντίθετα η νίκη του Πέτρου Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου για μια ακόμη φορά, θα δώσει ανάσα ανεξαρτησίας στους πολίτες, από τον εγκλωβισμό των κομματικών αγκυλώσεων που θέλουν να επιβάλουν οι μηχανισμοί.

Σχετικά άρθρα