Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας, οι Ρομά και ο ρατσισμός – Τα θετικά σχόλια των Ρομά

Ο Αλέξης Τσίπρας, οι Ρομά και ο ρατσισμός – Τα θετικά σχόλια των Ρομά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωεκλογές 2019, Προοδευτική Συμμαχία, Ρατσισμός, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι), ΣΥΡΙΖΑ,

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για τα απίστευτα ρατσιστικά σχόλια κατά των Ρομά που έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο και τα social media με αφορμή την παρουσία τους στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της «Ελλάν Πασσέ – Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά».

Το κείμενο του parallaxi.gr σημειώνει για τα ρατσιστικά σχόλια:

Τα περισσότερα από αυτά αναφέρονται στους Ρομά με ένα ύφος ειρωνείας και απαξίωσης.

Ο Τσίπρας, τονίζουν, είχε Ρομά στην ομιλία του.

Το ζήτημα δηλαδή που μπαίνει είναι το ταξικό.

Αυτός που είναι Ρομά λογίζεται λιγότερο για άνθρωπος από τον κύριο και την κυρία που κατεβαίνουν από τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν, με τα κουστούμια και τα χρυσαφικά τους, για να παίξουν τα λεφτά τους στα καζίνο των Βαλκανίων.

Αν τα πούλμαν κατέβαζαν ορδές κοστουμαρισμένων κατοίκων της πόλης και κυριών με μαλλί κομμωτηρίου, τα σχόλια θα ήταν και πάλι ταξικά, αλλά από την ανάποδη.

Ο Ρομά, χαμηλόμισθος, άνεργος, αναλφάβητος, είναι Β’ κατηγορίας πολίτης, και τέτοιους είχε ο Τσίπρας καθώς μιλούσε.

Το κοινό του είναι αυτού του επιπέδου που ποτέ δεν θα φτάσει «εμάς» τους «άλλους».

Τα σχόλια όμως για την συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση σύμφωνα με το κείμενο καθώς ο λόγος για τον οποίο έγινε τόσος μεγάλος ντόρος δεν ήταν επειδή οι επιτελείς του Τσίπρα έκαναν κάτι που κάθε παράταξη έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει, αλλά γιατί αυτοί τους οποίους μετέφεραν ήταν Ρομά.

Και αν οι σχολιασμοί και οι αναλύσεις αναφέρονταν στο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίζεται το κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής, στο οποίο φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις και να βγαίνει διπλωματικά νικητής και στο πώς άνθρωποι σαν τους Ρομά είναι εύκολα διαχειρίσιμοι, θα είχαν αυτά τα άρθρα ένα κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Ας μην ξεχνάμε πως οι Ρομά αγγίζουν τον αριθμό των 200.000- 250.000 στην Ελλάδα και αυτός είναι ένας αριθμός που μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να βγάλει δήμαρχο, υπουργό, αλλά και πρωθυπουργό.

Τα άρθρα και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως δεν έκαναν αυτό.

Με το ύφος τους επέδειξαν έναν βαθύ συντηρητισμό και θέλησαν μέσα από την άγνοια, την προκατάληψη και τον ρατσισμό να τονώσουν το θιγμένο μας εγώ» σημειώνεται στο ίδιο κείμενο.

Όμως αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι όλα τα σχόλια στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Βασίλης Πάντζος είναι θετικά!.

Σχετικά άρθρα