Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Αύξηση 50 ευρώ σε όλες τις συντάξεις τον επόμενο χρόνο

Αλέξης Τσίπρας: Αύξηση 50 ευρώ σε όλες τις συντάξεις τον επόμενο χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Star Channel, Αλέξης Τσίπρας, Ευρωεκλογές 2019, Συντάξεις,

Στο ενδεχόμενο να αυξηθεί η εθνική σύνταξη κατά 50 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε «σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης και το 2019, βάσει των δυνατοτήτων της οικονομίας, με βάση τις προβλέψεις της Eurostat και για τα πλεονάσματα του 2018 και για την πορεία του 2019» και απάντησε στην ερώτηση για αύξηση της κατώτατης σύνταξης.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα της οικονομίας στους πιο αδύναμους.

»Άρα αν από 384 ευρώ που είναι σήμερα η κατώτατη σύνταξη αυξηθεί πιθανότατα κατά 50 ευρώ, αυτό το πενηντάρικο για αυτόν που έχει μια σύνταξη των 500 ευρώ θα σημαίνει 10% αύξηση».

«Ανακοινώσαμε μέτρα, τα οποία θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία…

»Εκτιμούμε και εγώ και ο κ. Τσακαλώτος ότι στο τέλος του χρόνου θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για περισσότερα μέτρα ανάπτυξης και στήριξης.

»Υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθεί η εθνική σύνταξη.

»Χάσαμε το 25% του εθνικού μας εισοδήματος από το 2010 έως το 2015, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

»Μας παρέδωσαν μια χώρα χρεοκοπημένη κι εμείς καταφέραμε, μετά από ένα δύσκολο συμβιβασμό, να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, με το 1/10 της λιτότητας.

»Να συζητήσουμε ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ και έκοψε τις συντάξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα