Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Ακόμη και ο ΣΚΑΪ δείχνει μειωμένη τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση: Ακόμη και ο ΣΚΑΪ δείχνει μειωμένη τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Ευρωεκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ,

Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων στις ευρωεκλογές δίνει στη Νέα Δημοκρατία, η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα «την Κυριακή, στις ευρωεκλογές, τι θα ψηφίσετε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% των ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%.

Αμφότεροι οι «μονομάχοι» έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται περισσότερο, με συνέπεια να έχει μειώσει την διαφορά κατά μία μονάδα. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μελέτες η σημερινή μέτρηση γίνεται χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων.

Έπονται Χρυσή Αυγή (6,5%) και ΚΚΕ (5,5%) ενώ δεν βγάζουν ευρωβουλευτή βάσει των συγκεκριμένων ευρημάτων, το Ποτάμι (1,7%) Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,4%) και Ένωση Κεντρώων (1,9%%).

Από τα λοιπά κόμματα, ποσοστό 2,1% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, 1,6% το Μέρα 25, 1,4% η Λαϊκή Ενότητα, 1,3% η Πλεύση Ελευθερίας και 1,1 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε ότι αφορά τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή εντοπίζεται στο 60% με ένα ποσοστό 15% να μετατοπίζεται προς τη Νέα Δημοκρατία, ένα 4% προς το Κίνημα Αλλαγής και ένα 3% στο Μέρα 25.

Αντίθετα, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται στο 84% με ένα 5% να μετατοπίζεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα 3% προς τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τα σενάρια συμπεριφοράς των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκεκριμένη δεξαμενή, μπορεί να φτάσει σε ποσοστό έως και το 29,2. Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, το 37,3%.

Σχετικά άρθρα