Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει ο Κατρούγκαλος για το ενδεχόμενο πολέμου με τους Τούρκους

Τι λέει ο Κατρούγκαλος για το ενδεχόμενο πολέμου με τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κύπρος, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χουλουσί Ακάρ,

«Κανείς δεν θέλει πόλεμο ή ένα θερμό επεισόδιο, αλλά όσο συσσωρεύεται η ένταση, δεν μπορεί κανείς ν’ αποκλείσει ότι θα συμβούν τέτοια γεγονότα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η Τουρκία «επειδή αισθάνεται απομονωμένη στην Κύπρο, εξαιτίας των δικών της ενεργειών, προσπαθεί να δημιουργήσει στο πλαίσιο της γνωστής αναθεωρητικής της πολιτικής, τις γνωστές αυτές μονομερείς προκλήσεις» στο Αιγαίο.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα αντιληφθεί ότι τουλάχιστον δεν πρέπει οι ενέργειες αυτές να δημιουργήσουν συνθήκες για ένα ατύχημα στο Αιγαίο που καμία από τις δυο πλευρές δεν θέλει.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας ότι «έχουν εντολή οι εμπειρογνώμονες στρατιωτικοί, να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης και για το Αιγαίο και για την Κύπρο και για τη Μεσόγειο» ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «υπάρχει παρεξήγηση» στις δηλώσεις του κ. Ακάρ.

Όπως ανέφερε, «ο κ. Ακάρ θέλησε να εμφανιστεί ανοιχτός και ήθελε να δώσει την εντύπωση, ακριβώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις μονομερείς, προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο ότι τάχα επιδιώκουν το διάλογο εφ’ όλης της ύλης».

«Δεν μιλούσε για τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση που ουσιαστικά δεν γίνεται για κανένα άλλο θέμα, παρά μόνο για τα τεχνικά θέματα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

»Εξ ορισμού δεν μπορούν στρατιωτικοί να συζητήσουν άλλα πράγματα από αυτά που ανάγονται στις αρμοδιότητές τους» διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι δήλωση του κ. Ακάρ «αφορούσε μια διατύπωση προθέσεων» και στην πραγματικότητα ήταν «μια προπαγανδιστική δήλωση».

Σχετικά άρθρα