Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι κατέθεσε ο διαφημιστής που ερευνάται για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος για τη Novartis

Τι κατέθεσε ο διαφημιστής που ερευνάται για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος για τη Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έδωσε στην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη ο εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας η οποία φέρεται να ξέπλενε «μαύρο» χρήμα για τη Novartis.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα, ο συγκεκριμένος διαφημιστής υποστηρίζει ότι επέστρεψε 400.000 ευρώ σε στέλεχος της Novartis μέσα σε μια πενταετία από διαφημιστικές δαπάνες το οποίο όμως δεν είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο διαφημιστής φέρεται επίσης σύμφωνα με πληροφορίες να υποστήριξε ότι ουδέποτε του μεταφέρθηκε κάτι για πολιτικά πρόσωπα και αρνήθηκε ότι υπάρχουν εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις στις συναλλαγές του με τη Novartis, καθώς επίσης ότι οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιριών.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο διαφημιστής φέρεται να μπήκε σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερη δουλειά για την εταιρεία του.

Κλήθηκε ως ύποπτος

Ο συγκεκριμένος διαφημιστής κλήθηκε ως ύποπτος καθώς ερευνάται αν ξέπλενε βρώμικο χρήμα για την Novartis, ώστε να πραγματοποιούνται παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα.

Η κλήση του στηρίχθηκε σε δυο γεγονότα.

Το είναι είχε να κάνει με ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του το οποίο ανέφερε πως για τα έτη 2009, 2010, 2011, 2012 και 2014, είχε «συνολική αξία τιμολογίων 1.049.160» και από κάτω «έλαβε συνολικά 433.000».

Δηλαδή φαίνεται πως ο υπολογισμός αφορά πρόσωπο που έλαβε το ποσό των 433.000 αφού τιμολογήθηκε ποσό 1.049.000 ευρώ

Το δεύτερο γεγονός είχε να κάνει με αναλήψεις ποσού 1,160 εκατ. ευρώ τη χρονική περίοδο 2006 – 2013 από υπάλληλο της εταιρείας, με τον οποίο ο διαφημιστής αρνείται ότι υπάρχει υπαλληλική σχέση. Δηλαδή τα χρήματα έμπαιναν – από την Novartis σε λογαριασμό του διαφημιστή και το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να τα σήκωνε και του τα επέστρεφε στο χέρι.

Σχετικά άρθρα