Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Την Κυριακή ο λαός να μη στείλει μήνυμα στον Βέμπερ ότι θέλει λιτότητα»

«Την Κυριακή ο λαός να μη στείλει μήνυμα στον Βέμπερ ότι θέλει λιτότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωεκλογές 2019,

«Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε νέα τηλεοπτική συνέντευξή του, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι το σχέδιό της είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων.

«Ενώ βγήκαμε από τα μνημόνια, οι δείκτες ευημερούν πια… εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δει αυτήν την ανάκαμψη στην ζωή τους και την καθημερινότητα τους» αναγνώρισε, ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όπως είπε, αν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «διαπραγματεύτηκε σε ένα υπονομευμένο έδαφος» τελικά «κατάφερε και προστάτευσε τους πιο αδύναμους».

Αναφερόμενος στη Ν.Δ. είπε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η «ευημερία των λίγων».

«Εγώ δεν κρατώ κακία στον κ. Μητσοτάκη για την πολιτική του καταγωγή, αλλά για την πολιτική του» ανέφερε, επικρίνοντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. για τις δηλώσεις του για τη «13η σύνταξη».

«Εγώ πιστεύω ότι αυτό το 300άρι, το 400άρι ευρώ δεν θα πάει στον κουμπαρά, αλλά θα πάει στην αγορά, στην πραγματική οικονομία κι έτσι θα ενισχυθεί η οικονομία» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η κυβέρνηση μειώνει ουσιαστικά τον στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αξιοποιώντας το “μαξιλάρι” των διαθέσιμων του Δημοσίου, ώστε να δοθεί το πακέτο παροχών και να υποβοηθηθεί η ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια».

«Αίμα το ένα, αίμα και το άλλο», σχολίασε αναφορικά με την προέλευση του ταμειακού αποθέματος του Δημοσίου, επισημαίνοντας «σημασία έχει πώς το αξιοποιείς».

Υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση κατάφερε να γυρίσει «σε ενάρετο κύκλο» την οικονομία και το κρίσιμο ερώτημα τώρα είναι πώς θα μοιραστεί αυτό το περίσσευμα.

«Θα το δώσουμε στους πολλούς ή σε λίγους κι εκλεκτούς; Αυτή είναι η διαφορά.

»Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης; Να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Κι εμείς το λέμε αυτό και το κάνουμε σταδιακά, όμως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες» ανέφερε.

Εν όψει των ευρωεκλογών επανέλαβε ότι «την Κυριακή ο λαός θα δώσει είτε ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, είτε ψήφο ακύρωσής τους».

«Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε αντιδράσεις από τους δανειστές, είναι ότι ξέρουν πως αν αντιδράσουν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 50% στις εκλογές.

»Η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή ψήφος ακύρωσης τους.

»Είναι ξεκάθαρο αυτό, το δείχνουν και οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ.

»Αυτοί οι άνθρωποι είναι εμμονικοί με την λιτότητα» επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις απάντησε: «Κυριακή κοντή γιορτή, θα δούμε το αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι «ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις για την τετραετία τους, αλλά ευθύνη έχουν και οι πολίτες για την εντολή που θα δώσουν για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος».

Σχετικά άρθρα